NOS NieuwsAangepast

Zeker acht doden in Kameroen door verdrukking bij Afrika Cup-duel

Zeker acht doden in Kameroen door verdrukking bij Afrika Cup-duel

Voorafgaand aan een wedstrijd van de Afrika Cup in Kameroen zijn door verdrukking zeker acht mensen om het leven gekomen. Ook waren er zeker 40 gewonden in de drukte rond het stadion in de hoofdstad Yaoundé. Volgens getuigen zijn onder de slachtoffers ook kinderen.

Volgens de lokale autoriteiten kan het aantal slachtoffers nog oplopen. Een verpleegkundige van een ziekenhuis zegt tegen persbureau AP dat sommige gewonden er slecht aan toe zijn. "We zullen hen moeten overplaatsen naar een gespecialiseerd ziekenhuis."

De drukte bij stadion Olembe was vanwege de kwartfinale van de Afrika Cup tussen gastland Kameroen en de Comoren. Kameroen won de wedstrijd met 2-1.

Te veel fans

Voetbalbestuurders zeggen dat zo'n 50.000 fans het stadion wilden binnenkomen. Het stadion heeft ruimte voor 60.000 fans, maar vanwege coronamaatregelen mochten niet meer dan 48.000 toeschouwers naar binnen. Getuigen zeggen dat de situatie uit de hand liep toen stewards de toegangspoorten afsloten.

De Afrikaanse voetbalconfederatie CAF, die de Afrika Cup organiseert, zegt het incident te onderzoeken. Een van de topbestuurders heeft gewonde fans bezocht in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl