Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen verslaat Littler in finale en wint eindelijk weer Premier League-avond

Michael van Gerwen heeft de elfde speelavond van de Premier League gewonnen. In de finale was hij donderdag met 6-3 te sterk voor Luke Littler, die bovenaan de ranglijst staat.

Het is de vierde keer dit seizoen dat Van Gerwen een speelavond van de prestigieuze dartscompetitie wint, hoewel de laatste eindzege alweer van eind februari dateerde. Van Gerwen is door de zege in Birmingham weer opgeklommen naar de derde plek van de ranglijst, achter de Engelsman Littler en diens landgenoot Luke Humphries.

Beide darters begonnen met een compleet verschillend gemoed aan de finale. Littler had eerder op de avond een zenuwslopende halve eindstrijd afgewerkt tegen Luke Humphries, waarin hij twee keer bijna een negendarter gooide.

Functionaliteit boven schoonheid

Van Gerwen had juist een tamme halve finale achter de rug, waarin hij zonder grandioos spel met 6-4 had gewonnen van Michael Smith. Voor de zevenvoudig competitiewinnaar was het sprokkelen van Premier League-punten na enkele magere weken overigens belangrijker dan de wijze waarop dat gebeurde. Functionaliteit boven schoonheid.

Aan het begin van de finale veranderde die functionaliteit in slordigheid. Van Gerwen kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar maakte vervolgens behoorlijk wat fouten op de randen van het bord. De drie legs die volgden, gingen allemaal naar Littler.

Weer leek Van Gerwen een duel met Littler te verliezen, zoals de afgelopen drie keer ook het geval was geweest. Maar hij knokte zich door het plaatsen van twee breaks weer terug in de wedstrijd.

Michael van Gerwen

Ook de 180'ers begonnen plots weer te lopen voor Van Gerwen, die het vertrouwen zag groeien. Hij won de resterende legs en maakte de partij af door een score van 95 via de dubbel-8 uit te gooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl