Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen in Premier League opnieuw onderuit tegen latere winnaar Littler

Michael van Gerwen heeft in de Premier League voor de tweede keer op rij verloren van Luke Littler. De zevenvoudig toernooiwinnaar ging donderdag met 6-3 onderuit in de kwartfinales, de eerste ronde van de speelavond.

De 17-jarige Littler won uiteindelijk in Manchester door in de finale Gerwyn Price met 6-3 te verslaan. Littler staat daardoor nu op kop in het klassement van de Premier League met 23 punten. Van Gerwen staat met 17 punten vierde.

Zevende keer

In Manchester stonden Van Gerwen en Littler voor de zevende keer in hun carrière tegenover elkaar. Littler won de laatste drie ontmoetingen, de partij van donderdagavond meegerekend.

Vorige week verloor Van Gerwen in de halve finales met dezelfde cijfers van Littler, die na een spectaculair WK voor het eerst meedoet aan de prestigieuze dartscompetitie.

Van Gerwen liep vanaf het begin van de partij achter de feiten aan en keek, nadat hij een break had moeten verwerken, al gauw tegen een 3-0 achterstand aan.

Even leek de 34-jarige Vlijmenaar de wedstrijd om te draaien, nadat hij zich terug had geknokt tot 3-3. Het kantelpunt volgde even later.

Dure misser

Bij een 4-3 achterstand verzuimde Van Gerwen de leg te pakken die hij zelf was begonnen. Hij had de mogelijkheid om een score van 136 uit te gooien, maar met zijn laatste pijl miste hij de dubbel-11.

Littler sloeg toe en plaatste een nieuwe break. Daarmee was ook het vertrouwen van Van Gerwen, die zich al leek te hebben neergelegd bij een nederlaag, verdwenen. Littler maakte de partij af via de dubbel-10.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl