Michael van Gerwen feliciteert Luke Littler met de zege
NOS Sport

Van Gerwen doorbreekt negatieve reeks in Premier League, maar strandt in halve finales

Michael van Gerwen is er op de negende speeldag van de Premier League niet in geslaagd de finale te bereiken. In de halve finale boog de zevenvoudig competitiewinnaar met 6-3 voor Luke Littler.

De 17-jarige Littler was uiteindelijk de sterkste in Belfast: hij versloeg in de finale Nathan Aspinall met 6-4.

De ontmoeting tussen Van Gerwen en Littler was de vierde keer dat ze elkaar troffen in de prestigieuze dartscompetitie, waaraan Littler na een spectaculair WK voor het eerst meedoet. Van Gerwen won de eerste twee ontmoetingen, daarna was de Engelsman tweemaal de sterkste.

Kleine overwinning

Hoewel Van Gerwen de partij donderdag verloor, was het bereiken van de halve finales op zichzelf al een kleine overwinning te noemen voor de 34-jarige Brabander. In de voorgaande vier weken strandde hij telkens direct in de kwartfinales, de eerste ronde van een Premier League-speelavond.

In de hoofdstad van Noord-Ierland doorbrak Van Gerwen die negatieve reeks door Engelsman Michael Smith eerder op de avond met 6-4 te verslaan. Van Gerwen knokte zich in die partij fraai terug van een 2-4 achterstand, mede dankzij het uitgooien van scores van 144 en 150.

Ook in de halve finale tegen Littler keek Van Gerwen tegen een 2-4 achterstand aan, maar een nieuwe comeback kwam er niet. Van Gerwen verzuimde om een score van 105 uit te gooien, nadat zijn laatste pijl onder de dubbel-twintig was geëindigd.

Nieuwe tik

Littler had op dat moment een score van 110 op het bord staan en wat Van Gerwen niet lukte, kreeg de Engelsman wel voor elkaar. Diens laatste pijl eindigde wel in het juiste vakje: een nieuwe tik uitgedeeld door Littler, die bijna drie keer zoveel maximale scores gooide.

Daardoor was de opgave voor Van Gerwen, die toch al kwetsbaar oogde, nog groter geworden. Hij moest nu vier legs op rij winnen en dat lukte hem niet. Littler maakte de wedstrijd uiteindelijk af door met zijn eerste wedstrijdpijl een score van 24 uit te gooien via de dubbbel-twaalf.

Van Gerwen ligt na een sterke start van de competitie nog altijd op koers voor een plek in de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl