NOS Wielrennen

Vrouw die pet gooide naar Van der Poel wil uitleg geven: 'Geen kwade bedoelingen'

De vrouw die afgelopen zondag tijdens de wielerklassieker Parijs-Roubaix een petje gooide in de richting van wereldkampioen Mathieu van der Poel had naar eigen zeggen geen kwade bedoelingen, laat ze aan de Belgische krant Het Belang van Limburg weten.

De Vlaamse vrouw heeft zich via haar advocaat bekendgemaakt aan de Franse rennersbond UNCP. Via haar raadsvrouw zegt ze het gesprek aan te willen gaan.

"Ze wil alles graag uitleggen. We wachten nu op een reactie. Het was evident ook nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen. Laat staan dat ze hem ten val wilde brengen. Geen enkel weldenkend mens zou zoiets toch doen?", aldus haar advocaat.

Verontwaardiging

Afgelopen zondag tijdens Parijs-Roubaix reed Van der Poel alleen op kop, toen er op 42 kilometer van de finish op een van de kasseistroken een petje in zijn richting werd gegooid. Hij ondervond daar geen hinder van en soleerde naar de zege.

Bekijk de beelden hier:

Gooit deze supporter met opzet wielerpetje naar derailleur Van der Poel?

Het incident met de pet leidde tot veel verontwaardiging. De UNCP deed aangifte, een besluit dat werd gesteund door de internationale wielrennersvakbond CPA.

Vermoed werd dat de vrouw het petje bewust tussen de spaken van Van der Poel probeerde te werpen, om hem daarmee ten val te brengen.

Onzin, zegt de vrouw in kwestie nu. Haar kant van het verhaal bewaart ze echter nog even, zo laat haar advocaat weten. "De uitleg houdt mijn cliënte graag voor het gesprek met de rennersbond. Ze kan hen dat in geuren en kleuren uitleggen. Maar ze wil dat gesprek dus niet in de media voeren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl