Mathieu van der Poel rijdt langs supporters in Parijs - Roubaix
NOS Wielrennen

Aangifte tegen vrouw die tijdens Parijs-Roubaix pet gooide naar Van der Poel

Er wordt aangifte gedaan tegen de vrouw die tijdens Parijs-Roubaix een pet gooide naar Mathieu van der Poel, die de wielerklassieker won. De aangifte wordt gedaan door de Franse vakbond voor profwielrenners (UNCP). De internationale wielrennersvakbond CPA steunt de aangifte.

"We gaan die persoon opsporen, dat is zeker", zegt Adam Hansen, voorzitter van de CPA, tegen Global Cycling Network. Hij zegt dat zijn organisatie wat betreft een gang naar de rechters afhankelijk is van nationale federaties, omdat de CPA in Zwitserland gevestigd is.

Op ongeveer 40 kilometer van de eindstreep gooide de vrouw een pet in de richting van het achterwiel van Van der Poel. Er wordt vermoed dat ze dit met opzet deed om de Nederlander te hinderen.

Van der Poel werd echter niet gehinderd en soleerde onverstoord door richting de finish.

Bekijk de beelden hier:

Gooit deze supporter met opzet wielerpetje naar derailleur Van der Poel?

Het zou niet de eerste keer zijn dat Van der Poel te maken heeft met toeschouwers die hem bewust proberen te hinderen. In december spuugde hij naar een toeschouwer tijdens een wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Zeeuwse Hulst.

Die toeschouwer vertoonde al sinds het inrijden "onsportief gedrag", verklaarde Van der Poel later. "Daar heb ik al heel het jaar mee te maken en dat was ik beu." Tijdens diezelfde veldrit zou een aantal Belgische 'fans' tevens bier en urine naar hem gegooid hebben.

Bier gooien

Vorige week werd er tijdens de Ronde van Vlaanderen bier gegooid naar Van der Poel, die ook die klassieker won. Belgische rennersvakbond BPCA deed daar ook aangifte van.

Ook andere wielerfans hebben weleens voor probleemsituaties gezorgd. In 2021 veroorzaakte een vrouw onopzettelijk een massale valpartij in de Tour de France door op de weg te gaan staan met een groot aanmoedigingsbord.

De CPA en de UNCP zorgden ervoor dat de vrouw een boete van 1.200 euro moest betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl