NOS Wielrennen

Van der Poel genoot van 'superdag' in Parijs-Roubaix: 'Dit is een droom'

Van der Poel na winst in Roubaix: 'Onderweg echt kunnen genieten'

Met overmacht won Mathieu van der Poel vandaag voor het tweede jaar op rij Parijs-Roubaix. De Alpecin-renner voelde zich naar eigen zeggen "super" in de roemruchte kasseienkoers.

"Al ver voor de finish voelde ik dat ik echt hele goede benen had. Ik heb er echt van genoten. Dit is een droom", zei Van der Poel na zijn overwinning. "Het is ongelooflijk wat de ploeg vandaag voor me heeft gedaan, daarvoor moet ik ze bedanken."

De Nederlander verwees naar het hoge tempo dat zijn Alpecin-teamgenoten in de koers hanteerden, waardoor het peloton in rap tempo werd uitgedund.

Drie renners Alpecin in top tien

Het was sowieso een goede dag voor Alpecin, dat dankzij de Belgen Jasper Philipsen (tweede) en Gianni Vermeersch (zesde) drie renners in de top tien zag finishen.

Van der Poel verklaarde waarom hij zijn beslissende aanval, op 60 kilometer van de finish op de kasseienstrook van Orchies, op een wat onverwacht moment had geplaatst. "Het kwam in mij op, omdat de samenwerking in de kopgroep niet goed was", vertelde hij. "Ik wilde de wedstrijd ook hard maken en toen ik alleen kwam te zitten, wist ik dat ik niet moest twijfelen."

Petje gooien

De winnaar had meegekregen dat op 42 kilometer van de finish een vrouwelijke toeschouwer een petje in zijn wiel probeerde te gooien.

"Ik voelde dat ik door iets wits werd geraakt, maar het was sowieso ongelooflijk om door die muur van geluid te rijden", aldus Van der Poel over de toeschouwers langs de kant van de weg. "Maar kennelijk vindt niet iedereen het fijn als ik voorop rijd, maar ik trek mij er niets van aan."

Philipsen werd tweede (net zoals afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen, ook toen achter Van der Poel) en kon als ploeggenoot van de Nederlander leven met dat resultaat. "Dat hij het op die manier weet af te ronden, dan moet je van een ander niveau zijn", zei de Belg.

"Mathieu reed zijn eigen race", zei Mads Pedersen, die als derde over de finish op de velodrome in Roubaix was gekomen. "Hij is de superster van het wielrennen. Hij is duidelijk beter dan de rest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl