NOS Sport

Bloemendaal is effectief met strafcorners en wint met 6-2 van HGC

De hockeyers van Bloemendaal hebben overtuigend gewonnen op bezoek bij HGC. De Noord-Hollanders versterkten met de 6-2 zege de koppositie in de Tulp Hoofdklasse. Het was de achtste opeenvolgende overwinning voor de ploeg van succescoach Rick Mathijssen, waarbij voor het laatst punten werden verloren tegen titelconcurrent Oranje-Rood (3-3).

De voorsprong tegen HGC kwam na de tweede strafcorner van de wedstrijd. Jasper Brinkman scoorde via de stick van een uitloper van HGC.

Ook de derde strafcorner werd succesvol benut. De variant van Teun Beins eindigde op de klomp van HGC-doelman Sam van der Ven. De rebound werd niet goed verwerkt, waardoor Arthur van Doren de 2-0 op zijn naam mocht schrijven.

Na de rust werden de strafcorners van Bloemendaal ook effectief uitgespeeld.

Bloemendaal effectief met strafcorners

Brinkman scoorde opnieuw, waarna Casper Berkman namens HGC nog iets terugdeed. Beins sloeg vervolgens weer de bal tegen de plank bij de volgende strafcorner: 4-1.

De achtste strafslag van Bloemendaal resulteerde in de 5-1. Het was de derde treffer van Jasper Brinkman in de wedstrijd en zijn zevende goal van het seizoen.

Lucas Veen wist nog te scoren namens HGC en Dennis Warmerdam zette de eindstand van 6-2 op het scorebord.

In de andere wedstrijd van de avond versloeg Klein Zwitserland hekkensluiter Laren met 2-1.

HGC-vrouwen zegevieren wel

In de Hoofdklasse bij de vrouwen lukte het HGC wel om te winnen. In Wassenaar nam HGC het initiatief en Mariona Serrahima schoot met een backhand de bal hard tegen de plank voor de 1-0. De kansen bleven zich opstapelen, maar HDM wist toch de gelijkmaker binnen te tikken via een strafbal van Jip Dicke.

Serrahima maakt de 1-0

HGC kwam snel weer op voorsprong. Een mislukte strafcorner-variant eindigde in het doel via de stick van Tess Huibregtsen voor de 2-1 overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl