NOS Sport

Pinoké knokt zich via Kampong naar eerste Euro Hockey League in clubhistorie

Samenvatting van de EHL-finale tussen Pinoké en Kampong

De mannen van Pinoké hebben de Euro Hockey League op hun naam geschreven door Kampong met 1-0 te verslaan. In een gelijk opgaande finale was één strafbal genoeg om de ploeg uit Amstelveen voor het eerst in de clubhistorie de EHL te laten winnen.

"Dit wordt een prachtig feest", zei coach Jesse Mahieu na afloop.

Pinoké bereikte de finale door in de halve finales Old Georgians uit Engeland te kloppen, Kampong versloeg het Duitse Rot-Weiss Köln.

Strafbal

Pinoké kwam na tien minuten op voorsprong uit een strafbal. Sebastien Dockier werd op de stick getikt door Jip Janssen, Alexander Hendrickx benutte de uitgelezen kans voor de ploeg uit Amstelveen: 1-0. Halverwege stond die stand nog steeds op het bord.

Janssen baalde na afloop, maar snapte dat de bal op de stip ging "Ik wilde voor Dockier komen en hij wil schieten. Maar ik deed het niet met opzet."

Na die goal gooide Pinoké de wedstrijd dicht, zag Janssen. "Ze stonden goed georganiseerd. Complimenten."

In het vervolg van de wedstrijd werd er volop strijd geleverd door beide teams. De meeste opwinding was er toen Kampong tot twee keer toe een strafcorner ingetrokken zag worden door de videoscheidsrechter.

Ultieme poging

In een ultieme poging nog te winnen ging Kampong in de slotfase zonder keeper spelen, maar Pinoké hield stand en pakte zo voor het eerst in de clubhistorie de grootste Europese hockeyprijs die er is.

Marlon Landbrug van Pinoké was euforisch na afloop: "Het was bikkelen, we moesten tot het gaatje gaan. Maar ik ben trots dat we het volgehouden hebben."

'Prachtig gevoel'

"Het stadion was stijf uitverkocht", zag Mahieu, die daarin het bewijs ziet dat de EHL leeft bij de club. "Het is heel bijzonder. Het is ongelofelijk. Een prachtig gevoel."

Het is de tiende keer dat een Nederlandse club de EHL wint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl