'New kids on the block' van Pinoké bereiken EHL-finale na zege op Old Georgians

Hockeyers Pinoké na ruime zege op Old Georgians voor het eerst naar EHL-finale

De hockeyers van Pinoké hebben zich met een 4-1 zege op Old Georgians voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League.

In de finale treft de ploeg van trainer Jesse Mahieu de winnaar van de andere halve eindstrijd, tussen Kampong en het Duitse Rot-Weiss Köln. Die wedstrijd wordt zondagmiddag afgewerkt. De finale is op maandag.

De hockeyers van Pinoké hebben dus een dag extra rust. "Ik denk dat er enigszins kritisch mag worden gekeken naar de opzet", vertelde Pinoké-aanvoerder Jannis van Hattum na afloop. "Het is niet fair dat de ene finalist dubbel zoveel rust heeft."

De halve finale van Pinoké was een duel der landskampioenen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos pakte vorig jaar de eerste titel in de clubhistorie. De tegenstander uit Addlestone, een plaats ten zuidwesten van Londen, zegevierde de voorbije twee seizoenen op het hoogste nationale niveau.

Vroege goal

Zo moeizaam als het donderdag ging tegen het stugge Polo, zo eenvoudig ging het Pinoké af tegen Old Georgians. Al na 49 seconden maakte Joep Troost de openingstreffer. De aanvaller, die vorig jaar nog namens Almere uitkwam in de promotieklasse, scoorde met een schot in de verre hoek.

Ook in de kwartfinale tegen Polo maakte hij het eerste - en enige - doelpunt. Instinct? "Geen idee, maar van mij mag het zo lang mogelijk doorgaan", aldus Troost na afloop. "Ik ben altijd hongerig en als ik de kans krijg in de cirkel, dan is het: niet nadenken en gewoon uithalen."

Ditmaal kroonde hij zichzelf met zijn vroege doelpunt niet tot matchwinnaar. Wel verdubbelde hij in het tweede kwart de voorsprong, waarna ook strafcornerspecialist Alexander Hendrickx tweemaal trefzeker was.

New kids on the block

Tussen de doelpunten van Hendrickx in scoorde Sam Hiha namens Old Georgians. In het laatste kwart had Pinoké meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het ontbrak de ploeg uit Amstelveen aan effectiviteit.

Aanvoerder Van Hattum: "Old Georgians heeft hartstikke veel ervaring, maar wij zijn een beetje de new kids on the block, met veel jonge jongens die meedoen. Dat hebben we vandaag laten zien."

Bekijk hieronder de interviews met aanvoerder Jannis van Hattum en doelpuntenmaker Joep Troost: