Duco Telgenkamp
NOS Sport

Uitblinkers Troost en Telgenkamp tegenover elkaar in 'oneerlijke' EHL-finale

De finale van het meest prestigieuze toernooi in het clubhockey, EHL, is niet alleen een wedstrijd tussen twee Nederlandse clubs, maar ook tussen de twee grote uitblinkers tot nu toe: Duco Telgenkamp namens Kampong en Pinoké-goalgetter Joep Troost.

Telgenkamp schreeuwde het uit nadat hij zondag voor Kampong de beslissende shoot-out tegen Rot-Weiss Köln had benut. Zijn ploeg staat na een krankzinnige wedstrijd voor het eerst sinds 2018 in de finale van de EHL, vanmiddag om 16.15 uur in Amstelveen.

"Deze wedstrijd ga ik nooit vergeten. Je voelt het hele publiek en de atmosfeer. Het gaat in je lichaam zitten en het schiet alle kanten op", zei de uitblinker aan Utrechtse zijde na afloop.

Kijk hier naar de reacties van Telgenkamp, Van Hattum en Troost na afloop van hun halve finale:

De 21-jarige hockeyer uit Den Haag kende vorig jaar zijn grote doorbraak. Hij maakte als spits de meeste doelpunten van alle spelers in de Tulp Hoofdklasse en mocht zijn opwachting maken in het grote Oranje. En ook in de EHL blinkt de aanvaller weer uit.

In de kwartfinales maakte de Haagse spits de beslissende treffer tegen Gantoise en ook in de halve finales was hij met een doelpunt, en dus de beslissende shoot-out, belangrijk voor Kampong.

In de finale wil de aanvaller opnieuw zijn slag slaan. "Dat gaat echt een strijd worden. Ik zou zeggen, kom vooral kijken."

Uitverkocht huis

Naar die woorden is wel geluisterd. De finale bij de mannen, maar ook die van de vrouwen tussen Amsterdam en Mannheim, is volledig uitverkocht.

De wedstrijden zullen verder te zien zijn op NOS.nl en op NPO 1:

De menigte in het Wagener Stadion krijgt niet alleen Telgenkamp te zien. De ogen zullen ongetwijfeld ook gericht zijn op Joep Troost. De 22-jarige spits van Pinoké was al vaak de reddende engel van zijn ploeg in de hoofdklasse en bleek ook in zijn eerste interlands voor Oranje het net te kunnen vinden.

In de EHL heeft hij ook alweer drie keer gescoord en werd hij twee keer uitgeroepen tot 'Man of the Match'. Elke keer lijkt de aanvaller op de juiste plek te staan om een doelpunt te kunnen maken.

Joep Troost

"Hoe dat komt? Geen idee, maar van mij mag het zo lang mogelijk doorgaan. Ik ben altijd hongerig om doelpunten te maken en ik ben er superblij mee."

Dagje extra rust voor Pinoké

De aanvaller hoopt het scoren in de finale te kunnen herhalen. Troost staat in ieder geval uitgerust aan de start, want Pinoké kwam zaterdag al in actie in de halve finales en had een dag meer rust dan tegenstander Kampong.

"Dat is best lekker. Wij komen hier namelijk maar voor één doel en dat is met de gouden medaille in handen staan."

Zijn teamgenoot Jannis van Hattem is het daarmee eens, maar had ook Kampong dat dagje rust wel gegund. "Ik denk dat de organisatie er eens kritisch naar moet kijken. Het is niet fair als één van de finalisten meer rust heeft en je moet wel een eerlijke finale hebben."

Bekijk hier een samenvatting van de spectaculaire halve finale van Kampong:

Kampong finalist Euro Hockey League na spektakelstuk tegen Rot-Weiss Köln

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl