Café Petticoat in Ede
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Café Petticoat in Ede morgen weer open na gijzeling

Het café in Ede waar vorig weekend een gijzeling plaatsvond, gaat morgen weer open. De medewerkers van Café Petticoat zeggen op sociale media dankbaar te zijn voor alle steun, maar roepen gasten op om niet te vragen hoe het met hen gaat.

Afgelopen zaterdag hield een 28-jarige man uit Ede vier mensen urenlang vast in het café, waarom is nog onduidelijk. Zij kenden de verdachte niet, liet de eigenaar van het café weten. De vier gegijzelden - een van de eigenaren van het café en drie medewerkers - kwamen ongedeerd vrij, waarna de verdachte werd aangehouden.

Het personeel van het café had deze week behoefte aan privacy en rust maar zegt er nu weer klaar voor te zijn om de deuren te openen.

Rollercoaster

"Na een hectische week met een rollercoaster van emoties, veel samenzijn en in goed overleg, hebben wij besloten om morgen de draad weer op te pakken en onze deuren weer te openen", schrijft het café op Facebook. "Dit zodat wij kunnen doen wat wij het beste kunnen: mensen een gezellige tijd brengen en een feestje bouwen."

Het café bedankt iedereen voor de steunbetuigingen afgelopen week, meldt Omroep Gelderland. Wel roepen ze dus gasten op niet aan de werknemers te vragen hoe het met ze gaat of wat hun verhaal is. "Wij horen liever wat je wilt drinken."

Advertentie via Ster.nl