NOS Sport

Verrassende nederlaag Swiatek in Miami, dit keer geen 'Sunshine Double'

Iga Swiatek is bij het prestigieuze masterstoernooi van Miami verrassend uitgeschakeld in de achtste finales.

De Poolse nummer één van de wereld, die vorige week zegevierde in Indian Wells, liet zich verrassen door Jekaterina Aleksandrova uit Rusland: 4-6, 2-6.

Verrassende nederlaag Swiatek in Miami tegen Aleksandrova

Het gaat Swiatek dus niet lukken om de 'Sunshine Double' - na Indian Wells ook Miami winnen (de twee belangrijkste masterstoernooien) - opnieuw op haar naam te schrijven, wat ze in 2022 wel deed en maar vier vrouwen voor elkaar hebben gekregen.

De andere drie zijn Steffi Graf (1996), Kim Clijsters (2005) en Victoria Azarenka (2016).

Swiatek slaagde er niet in om een set te pakken tegen de als veertiende geplaatste Aleksandrova, die ook al eens in 2021 in Melbourne van de Poolse had gewonnen. In haar partij in de derde ronde tegen Linda Noskova had Swiatek nog wel een 1-0 achterstand in sets kunnen wegwerken.

Ook de als derde geplaatste Coco Gauff vloog eruit. De 20-jarige Amerikaanse viel in drie sets ten prooi aan de Française Caroline Garcia: 3-6, 6-1, 2-6. Zondag ging ook de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka onderuit.

Alcaraz wint wel

Bij de mannen bereikte Carlos Alcaraz probleemloos de laatste zestien. De Spanjaard, die Indian Wells op zijn naam schreef, versloeg Gaël Monfils in twee sets: 6-2, 6-4.

Carlos Alcaraz

In zijn poging om voor de 'Sunshine Double' te gaan, had de als eerste geplaatste Alcaraz in de derde ronde weinig te duchten van Monfils.

Tegenspartelen

De Franse routinier, 37 jaar inmiddels, spartelde nog heel even tegen toen zijn zeventien jaar jongere tegenstander in de tweede set bij 5-2 voor de wedstrijd mocht serveren, maar drie games later benutte de jonge Spanjaard meteen zijn eerste matchpoint.

Op de tribune zaten de Braziliaanse voetballer Neymar en NBA-basketballer Jimmy Butler.

Ook de Duitser Alexander Zverev bemachtigde een plek bij de laatste zestien. Hij deed dat door in twee sets (7-6 (4), 6-3) de Amerikaan Christopher Eubanks te kloppen. Zijn volgende tegenstander is de Rus Karen Chatsjanov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl