Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen 'blij en opgelucht' met pole: 'Auto moeilijk in balans te krijgen'

Max Verstappen op poleposition, het is een vertrouwd gezicht. Toch kwam de eerste plek in de kwalificatie voor de GP van Australië hem niet aanwaaien. De drievoudig wereldkampioen was in de trainingen steeds niet de snelste en ook in het begin van de kwalificatie waren de Ferrari's sneller.

"Ik ben blij en opgelucht, Q1 en Q2 waren moeilijk", zei Verstappen na afloop. "Tijdens de kwalificatie hebben we nog kleine dingen aangepast. Ik had twee behoorlijk goede rondjes aan het eind, na een moeizaam begin."

"Het was het hele weekend moeilijk de auto hier goed in balans te krijgen. Dit circuit is sowieso best lastig. Het is niet eenvoudig om alle bochten in een rondje perfect te doen."

Sainz niet honderd procent

Carlos Sainz zette de tweede tijd neer en dat mag ook een prestatie genoemd worden. De Spanjaard miste de vorige GP, twee weken geleden in Saudi-Arabië, vanwege een blindedarmontsteking. Hij zegt nog niet 100 procent fit te zijn. "Dat kan niet na een dikke week herstel in bed. Ik heb geen pijn, maar het is allemaal niet comfortabel. We hebben wat dingen moeten aanpassen qua stoeltje en gordels."

Max Verstappen en Carlos Sainz

"Ik hoorde van Alexander Albon (die twee jaar geleden een blindedarmontsteking had, red.) hoe het zou zijn. Het voelt allemaal wat raar, zeker in bochten met veel G-krachten. Maar ik kan ermee omgaan."

Hoewel Sainz in de beslissende fase voluit kon gaan, is hij teleurgesteld met de tweede plek. "Ik had sterker kunnen zijn vandaag als ik fitter was geweest. Bovendien heb ik natuurlijk een weekend gemist en daardoor ken ik de auto minder goed."

"Als ik 100 procent was geweest, had ik Max kunnen verslaan. Dat geldt morgen ook. Daarom ga ik net als de afgelopen dagen flink aan de bak met de fysio. Ik wil echt proberen hier te winnen. Singapore is alweer lang geleden", verwijst Sainz naar zijn laatste overwinning van september vorig jaar, tevens de laatste nederlaag van Red Bull.

Zachtere banden

Volgens Verstappen is het nog niet duidelijk wie er morgen als sterkste boven komt drijven. "De banden zijn zachter dan vorig jaar. Dat wordt een issue. En Ferrari oogde erg sterk in de racesimulatie."

"Ik ben benieuwd hoe de race zal gaan. Hopelijk zijn er minder rode vlaggen dan vorig jaar." Vorig jaar moest de wedstrijd drie keer onderbroken worden vanwege ongelukken, waarna de hervattingen wederom voor chaos zorgden. "Ik denk dat we de fans een mooie race kunnen voorschotelen."

Sainz verwacht dat Ferrari een kans heeft. "Zeker met het oog op de bandenslijtage. Ik heb nog niet echt nagedacht over morgen. Mediumbanden krijgen het zwaar, zeker tussen andere auto's. Van de harde banden weten we weinig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl