Max Verstappen viert zijn pole
NOS Sport

Verstappen vindt op tijd snelheid en pakt poleposition Australië

Max Verstappen heeft poleposition veroverd voor de Grand Prix van Australië. Ferrari leek lange tijd sneller te zijn dan de wereldkampioen, maar in de derde sessie kwamen Verstappen en Red Bull toch weer bovendrijven.

Daarachter eindigde Carlos Sainz op de tweede positie, voor Sergio Pérez, Lando Norris en Charles Leclerc. Pérez heeft echter een gridstraf van drie plekken gekregen, omdat hij Nico Hülkenberg ophield in een snelle ronde. Hij start de race van zondag nu vanaf de zesde plek.

Negentien rijders

Slechts negentien rijders deden mee aan de kwalificatie. Logan Sargeant had zijn Williams moeten afstaan aan teamgenoot Alexander Albon, die op de twaalfde plek kwalificeerde.

Voor thuisrijder Daniel Ricciardo werd het een vervelende zaterdag. Hij overschreed de limieten van de baan en lag er in het eerste deel al uit.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kende ook een slechte dag. Hij eindigde als elfde in Q2 en lag er daarmee vroegtijdig uit.

In zowel Q1 als Q2 waren de Ferrari's sneller dan Verstappen, die zich niet tevreden over zijn auto toonde. In de derde sessie zette de drievoudig wereldkampioen echter meteen de beste tijd tot dan neer. Hij was bijna drie tienden sneller dan Sainz.

In zijn tweede rondje deed Verstappen er nog een schepje bovenop, waarmee hij de poleposition veiligstelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl