NOS VoetbalAangepast

Reijnders uitblinker bij worstelend Oranje: 'Voel me hier heel comfortabel'

Tegen een sterk Schotland worstelde het Nederlands elftal zich de eerste helft door. Meerdere spelers ploeterden en hadden de grootste moeite om hun gebruikelijke niveau te halen.

Zo niet Tijjani Reijnders, de absolute uitblinker, die Oranje met een schitterende goal en een assist uiteindelijk toch langs de Schotten hielp.

Reijnders viert zijn eerste goal voor Oranje

In de eerste helft brak Reijnders de ban door geweldig raak te schieten van een meter of 25, waarna hij in de tweede helft Donyell Malen in staat stelde om te scoren. Vooral met zijn eigen doelpunt was de middenvelder tevreden.

"Op het moment dat ik hem raakte, had ik al het gevoel dat de bal er wel eens in kon vliegen. Heel mooi om zo mijn eerste goal voor Oranje te maken. Of het mijn mooiste goal ooit was? Misschien wel ja, hij staat in ieder geval heel hoog op het lijstje."

Zo leidde de AC Milan-speler Oranje richting een ruime zege op de Schotten, die kans op kans misten en de wedstrijd zo verkwanselden.

Reijnders, dit seizoen meteen een belangrijke kracht bij Milan, speelde pas zijn zevende interland. Toch oogt hij met zijn volwassen spel volkomen op zijn gemak.

Reijnders blij met goal: 'Had al het gevoel dat ie er wel eens in kon vliegen'

"Ik voelde me eigenlijk gelijk heel comfortabel bij het Nederlands elftal", zei Reijnders. "Ik heb hier dezelfde rol als ik bij mijn club heb, daardoor heb ik mijn eigen spel goed kunnen inpassen in het spel van Oranje."

Het sterke optreden van Reijnders heeft gevolgen voor de puzzel die bondscoach Koeman te leggen heeft op het middenveld. Barcelona-speler Frenkie de Jong, nu nog geblesseerd, zal normaliter in de basis staan op het EK.

Reijnders ziet een samenwerking wel zitten: "We zijn allebei voetballers die de bal graag aan de voet hebben en combinatiespel willen spelen. Ik denk dat we dat samen goed kunnen oplossen."

Van Dijk: 'Was geen 4-0-wedstrijd'

Aanvoerder Virgil van Dijk was na afloop van de wedstrijd kritisch op het spel van zijn ploeg. Ondanks de ruime zege ziet de aanvoerder van Oranje genoeg verbeterpunten.

"Als je naar de wedstrijd kijkt, dan was het eigenlijk geen 4-0. Je scoort vier keer en je houdt de nul, dat is het belangrijkste, maar het was geen superpot. Er zijn genoeg dingen die we kunnen en moeten verbeteren richting het EK."

Van Dijk kritisch na ruime zege op Schotland: 'Was eigenlijk geen 4-0-wedstrijd'

De verdediger blikte daarbij direct vooruit op het duel met Duitsland van aanstaande dinsdag. "We wilden vandaag een hele goede pot spelen vanaf de eerste minuut, maar dat gebeurde niet. Dinsdag zul je daarvoor wel worden afgestraft", stelt Van Dijk.

Tegen de Schotten was een grote rol weggelegd voor de invallers. Wout Weghorst en Donyell Malen kwamen tot scoren, terwijl ook Daley Blind positief opviel.

Dat zag ook Van Dijk. "We hebben het vandaag in twee systemen geprobeerd en voor beide systemen hebben we goede spelers. Je zag het ook vandaag: Daley kwam erin en mede daardoor draaiden we het om."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl