Ian Maatsen
NOS Voetbal

Maatsen (Jong Oranje) zet grote stappen bij Dortmund: 'Ik denk dat ik bij Oranje hoor'

  • Dean van het Laar

    verslaggever Jong Oranje

  • Dean van het Laar

    verslaggever Jong Oranje

Het leven van een profvoetballer voltrekt zich vaak in de hoogste versnelling. Ian Maatsen kan er sinds kort over meepraten.

De linksback versloeg met Borussia Dortmund vorige week PSV in de achtste finales van de Champions League. Amper een week later zit hij in een lentezonnetje op een terras in Zeist en wachten er interlands met Jong Oranje.

"Je komt hier nu weer een beetje tot rust. Je stapt even uit het dagelijkse ritme van je club, waar je toch vaak moet trainen en veel moet reizen. Al moeten we er hier natuurlijk straks ook gewoon weer staan in de aankomende twee wedstrijden", vertelt de back.

"Tegelijkertijd is het ook speciaal om weer voor je land uit te komen. Het is fijn om de jongens weer te zien."

Basisplaats

In twee maanden tijd is er veel veranderd in de loopbaan van de 22-jarige Maatsen. Hij verkaste in januari op huurbasis van Chelsea naar Borussia Dortmund. Waar hij het in Engeland vooral van invalbeurten moest hebben, staat hij bij Dortmund steevast in de basis.

"Ik wilde een goede stap maken om meer wedstrijdminuten te maken, en dat is goed gelukt. Soms sta ik niet echt stil in het moment, maar je kan wel zeggen dat het als een sneltrein gaat op dit moment."

Maatsen in actie tegen PSV in de Champions League

Dat blijkt ook uit de cijfers. Van de twaalf wedstrijden die Maatsen speelde voor Dortmund won hij er acht, speelde hij er drie gelijk en ging er slechts een verloren. Al met al een prima tussenbalans.

Ook Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger is maar wat blij met de stap van zijn speler naar Duitsland. "Het is belangrijk voor deze jonge jongens om zoveel mogelijk te spelen. En als je dat ook nog eens doet bij zo'n grote club, dan is dat alleen maar goed voor de ontwikkeling van een speler."

Niet opnieuw bij het 'grote Oranje'

Zonder enige moeite lijkt Maatsen zich aan te passen aan het niveau in de top van de Duitse competitie en de Champions League. Dan zou je zeggen dat een oproep voor het 'grote Oranje' niet uit kan blijven.

Bij de vorige interlandperiode in oktober werd Maatsen overgeheveld van Jong Oranje naar Oranje, vanwege blessures bij andere spelers. Tot een debuut kwam het nog niet.

Nu bleef een nieuwe oproep uit. "Ik denk zelf dat ik erbij hoor. Maar goed, het is wat het is. Hier moet ik gewoon laten zien dat ik de beste speler ben. Er zal vast wel een moment komen dat de bondscoach me gaat oproepen."

Ian Maatsen maakte begin deze maand de 2-0 voor Borussia Dortmund tegen Union Berlin

Er is rond deze interlandperiode nog geen contact geweest tussen hem en bondscoach Ronald Koeman, laat Maatsen weten.

EK in vizier?

Voorlopig richt hij zich op Jong Oranje. Ondertussen blijft Maatsen hopen op een plekje in de EK-selectie deze zomer. "Dat is een jongensdroom, maar je moet realistisch blijven. We gaan het allemaal wel zien."

Eerst wachten deze interlandperiode twee interlands met Jong Oranje. Te beginnen aanstaande donderdag een oefenduel met Jong Noorwegen, vier dagen later volgt het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië.

"Leuke potjes, die we beide moeten zien te winnen. We willen nog steeds ongeslagen blijven en daar gaan we voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl