Maatsen maakt zijn eerste doelpunt in Bundesliga bij winnend Borussia Dortmund

Borussia Dortmund, de tegenstander van PSV in de Champions League, heeft in de Bundesliga met 2-0 gewonnen van FC Union Berlin.

Dortmund moest het zonder de geschorste Donyell Malen stellen; Ian Maatsen stond wel in de basis. Net als Danilho Doekhi voor de thuisploeg uit Berlijn.

Maatsen, die gehuurd wordt van Chelsea, besliste de wedstrijd in de 90ste minuut na een solo.

De stand in de Bundesliga na zaterdag 2 maart

Sterke start Union

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Lucas Tousart een kans om Union Berlin op voorsprong te brengen, maar zijn schot gleed net langs de paal. Dortmund hield moeite met de thuisploeg, tot het vlak voor rust ineens kansen kreeg.

Karim Adeyemi maakt de 1-0 voor Borussia Dortmund

Een hard schot van Maatsen vanaf de rand van het strafschopgebied belandde in de handen van doelman Frederik Ronnow. Een paar minuten later brak Karim Adeyemi door de Berlijnse verdediging. Zijn poging stuiterde via de lat binnen: 1-0. Ronnow stond als aan de grond genageld.

Maatsen maakt af

Na rust liet Union opnieuw de tanden zien. Kevin Volland kreeg in de 56ste minuut een flinke kans op de gelijkmaker, maar doelman Alexander Meyer zat er net goed bij.

Linksback Maatsen, die een sterke tweede helft speelde legde de basis voor een aantal aanvallen voor Die Borussen. In de 90ste minuut scoorde hij na een geweldige onderschepping en een lange rush de 2-0, zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

De 21-jarige verdediger pakte de bal hoog op het veld slim af en kon zo doorlopen tot de keeper, waarna hij de bal in de touwen schoot.

Op 13 maart speelt Borussia de return tegen PSV in de achtste finales van Champions League. Het heenduel in Eindhoven eindigde in 1-1.