NOS Voetbal

PSV-coach Bosz na gelijkspel tegen Dortmund: 'Jammer dat je geen tweede goal maakt'

Bosz na 1-1 tegen Dortmund: 'Jammer dat je geen tweede goal maakt'

Peter Bosz kon na de in zijn ogen "intense" wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League leven met een 1-1 gelijkspel. "Het was een open wedstrijd in de eerste helft", zei de PSV-coach. "Jammer dat we niet op voorsprong kwamen, maar juist op achterstand."

Donyell Malen zorgde voor de 0-1 voorsprong van Borussia Dortmund. Na rust maakte Luuk de Jong vanaf de strafschopstip gelijk. "De tweede helft was meer gesloten", aldus Bosz. "Zij verdedigden de voorsprong, wij stonden beter, zetten iets anders druk."

"Ik heb in de tweede helft amper counters meer gezien", ging Bosz verder. "Jammer dat we geen tweede goal meer hebben gemaakt."

Veerman: 'Hadden het onszelf makkelijker kunnen maken'

Joey Veerman werd door de UEFA verkozen tot 'Man of the Match'. "Hij was de leider op het middenveld van PSV, geweldig in de passing, maar defensief ook sterk", luidde het rapport van de jury.

"We hadden het onszelf lastiger kunnen maken, maar dit is geen slechte uitgangspositie", zei Veerman. "Gelukkig hebben we ons teruggeknokt."

Veerman na gelijkspel tegen Dortmund: 'Hadden het onszelf makkelijker kunnen maken'

Mats Hummels was na afloop bijzonder boos. De verdediger van Borussia Dortmund uitte forse kritiek op de arbitrage. Hummels was het volstrekt niet eens met de strafschop die PSV had gekregen.

"We zitten in de achtste finales van de Champions League, dan verwacht je ook scheidsrechters van het hoogste niveau", mopperde de Duitser, die was bestraft voor een vermeende overtreding op Malik Tillman, op de Duitse televisie.

Hummels: 'Scheidsrechters slechter'

"Helaas heb ik de indruk dat de VAR de scheidsrechters slechter heeft gemaakt. Vroeger dacht ik dat de scheidsrechters beter waren. Tillman lachte zich kapot op het veld, net als Bakayoko. Ze stonden allemaal minutenlang naar me te grijnzen", zei Hummels, die Luuk de Jong de penalty had zien benutten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl