Donyell Malen
NOS Voetbal

Malen na lichte knieblessure waarschijnlijk terug in basis Dortmund tegen PSV

Donyell Malen lijkt dinsdag tegen PSV in de basis te starten van Borussia Dortmund. Coach Edin Terzic toont zich op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-treffen optimistisch over het herstel van de oud-PSV'er, die afgelopen weekend bij het duel met VfL Wolfsburg (1-1) aan de kant bleef met een knieblessure.

"Donny voelde zich gisteren en vanochtend veel beter", zegt Terzic, voorafgaand aan de eerste ontmoeting in de achtste finales. "We zien hem straks in de training op het veld, hopelijk heeft hij dan geen problemen meer. We zijn erg optimistisch."

Sinds zijn overstap van PSV naar Dortmund, 2,5 jaar geleden, is Malen een steeds belangrijkere speler geworden. Dit seizoen was de aanvaller al goed voor negen competitietreffers.

Dortmund-coach Terzic over CL-opponent PSV: 'Ze zijn sterk, snel en scoren makkelijk'

Terzic is ook tevreden over de andere Nederlander in de selectie, de 21-jarige Ian Maatsen. "We volgden hem al een hele tijd", zegt Terzic over de Chelsea-huurling. "Hij brengt veel in technisch en atletisch opzicht. Hij geeft ons extra mogelijkheden in de opbouw."

Zelfvertrouwen

In het Philips-stadion treft Dortmund, de huidige nummer vier in de Bundesliga, de soevereine koploper van de eredivisie. "We hebben veel respect voor ze", zegt Terzic. "Ze draaien een goed seizoen en hebben veel zelfvertrouwen. Het is een technisch vaardige ploeg met goede dribbelaars."

De 41-jarige trainer weet wat de zwaktes van de Eindhovense formatie zijn. "Ze hebben in de groepsfase van de Champions League tien doelpunten geïncasseerd, precies evenveel als in hun competitie", analyseert hij. "Daar moeten we van profiteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl