Suzanne Schulting
NOS SchaatsenAangepast

'Niet goed, frustrerend en dom', Schulting baalt na mislopen WK-finales

Suzanne Schulting heeft een desastreuze tweede WK-dag achter de rug. De 26-jarige shorttrackster liep zaterdag in Rotterdam de finale van de 1.500 meter mis na een valpartij en werd later op de dag gediskwalificeerd in de halve finales van de 500 meter.

"Niet goed genoeg", "frustrerend" en "dom". Schulting toonde zich vooral kritisch op zichzelf.

Favoriete afstand

Nog één individuele afstand resteert voor Schulting: de 1.000 meter, haar favoriete afstand. Die wordt zondag afgewerkt.

"Het is vaker voorgekomen dat de eerste dag van een toernooi niet goed verliep en dat ik op zondag vervolgens hele mooie dingen heb laten zien. Dat is waar ik me aan moet vasthouden."

Bekijk hieronder interviews met Suzanne Schulting na de 500 en 1.500 meter.

Met nog enkele ronden te gaan, schaatsend op de vierde plek, werd Schulting op de 1.500 meter - de afstand waarop ze regerend kampioen was - de kussens in gereden door de Hongaarse Rebeka Sziliczei-Nemet, die zelf een klein duwtje had ontvangen van de Chinese Zang Yize.

Omver geduwd of niet, Schulting keek liever naar haar eigen actie. Wat ging er mis? "Ik zat echt te ver naar achteren gedrukt", verklaarde ze. "Met nog vier, vijf ronden te gaan wilde ik buitenom gaan, op het moment dat de snelheid het hoogste was. Dat was gewoon dom."

Hele grote kans

Met wat meer geduld had er veel meer ingezeten, voegde ze toe. "Op het einde vielen Shim en Fontana volledig stil", doelde ze op Shim Suk-hee en Arianna Fontana, die respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen. "Daar lagen gewoon kansen. Het was dom van mezelf."

"Tuurlijk, ik heb de pech dat ik onderuit werd gereden. Als dat niet was gebeurd, had ik een hele grote kans gehad om door te gaan naar de finale. Vallen hoort er ook bij", relativeerde ze dan toch enigszins. "Maar ik was niet goed genoeg. Dat is gewoon frustrerend."

Schulting valt in halve finales 1.500 meter: geen prolongatie wereldtitel

Schulting sloeg de B-finale op de 1.500 meter over om zich te focussen op de 500 meter, die later op de dag werd gereden. De halve finales van de kortste afstand liepen eveneens uit op een teleurstelling.

De jury oordeelde dat ze de Italiaanse Fontana bij de start met haar arm had gehinderd. "Het is altijd een strijd bij de start", reageerde de zichtbaar teleurgestelde Schulting na afloop. "Ik deed het niet bewust. Zij was ook agressief, maar ik krijg er een penalty voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl