Paul Pogba baalt
NOS VoetbalAangepast

Juventus-speler Pogba voor vier jaar geschorst na dopinggebruik

Een positieve dopingtest heeft voetballer Paul Pogba een schorsing van vier jaar opgeleverd, zo heeft zijn club Juventus aan persbureau AFP laten weten. De schorsing is conform de straf die de Italiaanse dopingautoriteit had geëist. Pogba heeft laten weten tegen de straf in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

De 30-jarige Franse middenvelder werd in september vorig jaar al voorlopig geschorst, nadat hij na het competitieduel met Udinese op 20 augustus was betrapt op het gebruik van testosteron. Een maand later werd ook de B-staal van Pogba, die in de door Juve met 3-0 gewonnen wedstrijd bankzitter was, positief bevonden.

Pogba ontkent

De Fransman kreeg na het afronden van het onderzoek de mogelijkheid verzachtende omstandigheden aan te dragen. Pogba heeft echter geen uitleg gegeven aan de dopingautoriteit en ook nooit in het openbaar gereageerd op zijn positieve test en de mogelijke schorsing.

Tot vandaag. Op Instagram zegt hij "nooit willens en wetens" dopingproducten te hebben ingenomen. "Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is weggenomen."

"Als professionele atleet zou ik nooit iets doen om mijn prestaties te verbeteren door verboden middelen te gebruiken en ik heb nooit collega's en supporters van de teams waarvoor of tegen wie ik heb gespeeld, geminacht of bedrogen", aldus de voetballer.

Pogba heeft nog een contract tot 2026 bij Juventus, waar hij in 2022 terugkeerde maar mede door blessures nog van weinig waarde heeft kunnen zijn.

De 91-voudig international werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk. Na veel blessures, een afpersingszaak en depressieverschijnselen lijkt de carrière van het Franse troetelkind als een nachtkaars uit te gaan, tenzij het CAS hem te hulp schiet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl