NOS Voetbal

Pogba hangt jarenlange schorsing boven het hoofd: 'Ook B-staal positief'

Voetballer Paul Pogba hangt een jarenlange schorsing boven het hoofd. De middenvelder van Juventus werd vorige maand al voorlopig geschorst, nadat hij werd betrapt op het gebruik van testosteron.

Nu is volgens onder meer de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport en het Britse Sky Sports ook de B-staal positief bevonden.

Pogba testte op 20 augustus positief bij een controle na de competitiewedstrijd tegen Udinese, zo maakte het Italiaanse antidopingbureau NADO vorige maand bekend.

Schorsing van vier jaar?

Het gebruik van verboden middelen door de 91-voudig Frans international zal nu verder worden onderzocht. De maximale schorsing bedraagt vier jaar. Bij bewezen onopzettelijk gebruik kan de schorsing worden ingekort, ook een schuldverklaring kan volgens Italiaanse media leiden tot strafvermindering.

De 30-jarige Fransman heeft nog een contract tot 2026 bij Juventus, waar hij vorig jaar terugkeerde maar mede door blessures nog van weinig waarde heeft kunnen zijn.

Steun van bondscoach Deschamps

Na het nieuws van zijn voorlopige schorsing kreeg Pogba publiekelijk steun van de Franse bondscoach Didier Deschamps en collega-international Kingsley Coman.

Na afloop van de interland tussen Duitsland en Frankrijk meldde bondscoach Deschamps dat hij verrast was door het nieuws. "Ik kan niet zeggen waarom er een stof in zijn lichaam is aangetroffen, maar ik zal hem steunen. Paul heeft de kracht en het karakter om door deze moeilijke momenten heen te komen", aldus Deschamps.

Ook Coman stak zijn collega een hart onder de riem. "We kennen Paul allemaal. Als zoiets gebeurt, kunnen we geen moment geloven dat het opzettelijk was. Hij is een goede vriend en maakt deel uit van de familie, we steunen Paul allemaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl