Paul Pogba
NOS VoetbalAangepast

Juventus-middenvelder Pogba na positieve dopingtest voorlopig geschorst

Paul Pogba heeft vorige maand een positieve dopingtest afgelegd. Bij de middenvelder van Juventus werden verhoogde testosteronwaardes ontdekt, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Het Italiaanse antidopingbureau heeft de 30-jarige Fransman voorlopig geschorst. Hem hangt een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.

Pogba werd op 20 augustus willekeurig uitgekozen voor de test. Hij kwam niet in actie in het duel met Udinese, dat door Juventus met 3-0 werd gewonnen.

Pogba keerde vorig jaar transfervrij terug bij Juventus na een wisselvallige periode bij Manchester United, dat in 2016 meer dan 100 miljoen euro voor hem betaalde. De terugkeer bij de Italiaanse club is tot nu toe weinig succesvol. Hij speelde vorig jaar door blessureleed maar zes competitiewedstrijden.

Stoppen met voetbal

In een interview met Al Jazeera, dat zondag werd uitgezonden, zei Pogba dat hij er aan heeft gedacht om te stoppen met voetballen. 'Ik wil geen geld meer hebben. Ik wil gewoon niet meer spelen. Ik wil gewoon bij normale mensen zijn die van mij houden, ongeacht de roem en het geld."

Daarmee doelt hij op de afpersingszaak waar zijn broer Matthias bij betrokken zou zijn, Pogba's broer zou samen met enkele jeugdvrienden betrokken zijn bij het afpersen van zijn broer voor meerdere miljoenen. Ook is het huis van Pogba een keer overvallen.

In het interview met Al Jazeera toonde Pogba zich strijdbaar na de kritiek die hij op zijn spel kreeg. "Ik wil ze laten zien dat ik niet zwak ben. Ze kunnen slecht over mij praten. Ik zal nooit opgeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl