Paul Pogba
NOS Voetbal

Opmerkelijke broedertwist: Mathias Pogba dreigt met 'explosieve onthullingen' over Paul

De Franse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke afpersing van Paul Pogba. Volgens bronnen van het Franse persbureau AFP wordt veel geld geëist van de middenvelder van Juventus om te voorkomen dat belastende video's worden verspreid.

De dreiging komt opmerkelijk genoeg van zijn eigen broer. Zaterdagavond kondigde Mathias Pogba, de 32-jarige broer van de topvoetballer, "explosieve onthullingen" aan. "De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten", zei Mathias Pogba.

Paul Pogba (midden) met Florentin Pogba en Mathias Pogba

De broer van de middenvelder van Juventus kondigde ook onthullingen aan over Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé en zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, die de taken overnam van de in april overleden Mino Raiola.

De 29-jarige Paul Pogba reageerde op de aankondiging van Mathias door te stellen dat "het helaas geen verrassing was". Volgens hem gaan er criminelen schuil achter de bedreiging.

"Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen Paul Pogba", staat in een verklaring van de familie-Pogba. "De bevoegde instanties in Italië en Frankrijk zijn een maand geleden op de hoogte gebracht en er zullen geen verdere uitlatingen gedaan worden in verband met het lopende onderzoek."

Mathias Pogba bij Sparta

Paul Pogba keerde deze zomer terug bij Juventus. De afgelopen jaren speelde hij voor Manchester United. Momenteel staat de middenvelder langs de kant met een knieblessure.

Mathias Pogba is momenteel clubloos. Hij kwam in het seizoen 2016-2017 kort uit voor Sparta. In 2017 maakte hij, in de eerste minuut, het winnende doelpunt in de stadsderby tegen Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl