Paul (l) en Mathias Pogba in betere tijden
NOS VoetbalAangepast

Mathias Pogba opgepakt in afpersingszaak rond broer Paul

De Franse politie heeft Mathias Pogba gearresteerd in een afpersingszaak waarin zijn broer en Juventus-speler Paul Pogba het slachtoffer is. Naast Mathias Pogba, oud-speler van Sparta Rotterdam, heeft de politie nog drie andere personen aangehouden.

Persbureau AFP zegt dat Mathias Pogba zichzelf woensdagmiddag heeft gemeld bij de onderzoekers en vervolgens in hechtenis is genomen.

Mathias Pogba zou samen met enkele jeugdvrienden betrokken zijn bij het afpersen van zijn broer voor meerdere miljoenen. Volgens het persbureau wordt veel geld geëist van de middenvelder van Juventus om te voorkomen dat belastende video's worden verspreid. Zijn advocaat meldde dat zijn cliënt elke betrokkenheid in de zaak ontkent.

Explosieve onthullingen

De zaak kwam enkele weken geleden in het nieuws toen Mathias aankondigde met "explosieve onthullingen" te komen die Paul Pogba en diens ploeggenoot bij de Franse ploeg Kylian Mbappé kunnen schaden.

"De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten", zei Mathias Pogba toen.

De 29-jarige Paul Pogba reageerde op de aankondiging van Mathias door te stellen dat "het helaas geen verrassing was". Volgens hem gaan er criminelen schuil achter de bedreiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl