Paul Pogba
NOS Voetbal

'Maximale dopingschorsing van vier jaar geëist tegen Pogba wegens testosterongebruik'

De Italiaanse dopingautoriteit eist een schorsing van vier jaar tegen Paul Pogba, zo melden Italiaanse media. Gedurende het onderzoek naar zijn positieve dopingtest heeft de 30-jarige Fransman geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid een verklaring af te leggen.

De middenvelder van Juventus testte aan het begin van dit seizoen positief na de competitiewedstrijd tegen Udinese, waarin hij niet in actie kwam. Nadat ook in de b-staal verhoogde testosteronwaarden werden geconstateerd, hing hem een maximale schorsing van vier jaar boven het hoofd.

De Fransman kreeg na het afronden van het onderzoek de mogelijkheid verzachtende omstandigheden aan te dragen, zoals onopzettelijk gebruik van een verboden middel. Pogba heeft geen uitleg gegeven aan de dopingautoriteit, die nu overgaat op het formaliseren van de schorsing. Pogba heeft in het openbaar nooit gereageerd op zijn positieve test en mogelijke schorsing.

De 91-voudig international Pogba werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk. Na veel blessures, een afpersingszaak en depressieverschijnselen lijkt de carrière van het Franse troetelkind te eindigen in een schorsing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl