Malen

Scorende Malen kan nederlaag van PSV-opponent Dortmund niet voorkomen

Doelpuntenmaker Donyell Malen heeft een thuisnederlaag van zijn ploeg Borussia Dortmund niet kunnen vermijden. De tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League verloor in eigen huis met 2-3 van TSG Hoffenheim.

Malen, die dinsdag tegen PSV (1-1) ook al een doelpunt maakte, kwam op zondag in de 21ste minuut tot scoren. De Oranje-international deed de hele wedstrijd mee. Een andere Nederlander, Ian Maatsen, speelde 75 minuten mee als linksback.

Bij Hoffenheim viel Wout Weghorst ruim tien minuten voor tijd in.

Door de zege maakt Hoffenheim een sprong naar de zevende plek. Ondanks de nederlaag blijft Dortmund vierde. Bayer 04 Leverkusen, dat vrijdag een 2-1 thuisoverwinning boekte op 1. FSV Mainz is nog steeds koploper.

Stand Bundesliga

Dortmund kwam in de tweede minuut op achterstand door Ihlas Bebou. Malen trok de stand een kleine twintig minuten later gelijk. Vier minuten daarna zette Nico Schlotterbeck Dortmund op voorsprong.

Hoffenheim liet het er niet bij zitten en kwam in de tweede helft nog twee keer tot scoren via Maximilian Beier. Deze achterstand kwam Dortmund niet meer te boven.

Dortmund speelt op woensdag 13 maart thuis de return tegen PSV.