Harry Kane scoort tweemaal

Na drie nederlagen op rij wint Bayern weer, twee goals Kane nekken Simons

Bayern München heeft na drie opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen, thuis met 2-1 van RB Leipzig in de Bundesliga. Oranje-internationals Matthijs de Ligt (Bayern) en Xavi Simons (Leipzig) stonden allebei in de basis.

Het was weer eens een onrustige week bij FC Hollywood. De club maakte bekend dat trainer Thomas Tuchel, die al weken onder druk staat in München, na dit seizoen vertrekt. Bayern was bezig aan een slechte reeks, waarin drie wedstrijden op rij verloren gingen (Bayer Leverkusen thuis, Lazio uit in de Champions League en VfL Bochum uit).

Bayer Leverkusen, dat gisteren met 2-1 van Mainz won, staat acht punten los van Bayern op de ranglijst.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide partijen. Er vielen enkele schoten op doel, maar de wedstrijd kwam niet echt los. Dat veranderde na rust.

Voorsprong Bayern

Nadat Leipzig een aantal keer gevaarlijk was geweest, kwam Bayern na 55 minuten op voorsprong. Jamal Musiala gaf de bal aan Harry Kane, die voor de 26ste keer dit seizoen raakschoot.

Maar net als in de afgelopen weken volgde de tegenslag voor Der Rekordmeister snel. Een schot van Benjamin Šeško, dat nog licht werd aangeraakt door Leon Goretzka, viel binnen.

Lang leken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel, maar in de blessuretijd maakte Kane knap de winnende. Op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting schoot de Engelse spits onberispelijk raak.