Bayer Leverkusen pakt record met winst op laagvlieger Mainz

Bayer Leverkusen heeft een wat gelukkige 2-1 overwinning op FSV Mainz 05 geboekt in de Bundesliga. Daarmee versterkte de ploeg van Oranje-international Jeremie Frimpong zijn eerste plek op de ranglijst.

Het was voor de ploeg van trainer Xabi Alonso de 33ste wedstrijd op rij (in alle competities) zonder nederlaag. Dat is een record voor een Duitse profclub.

Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Alejandro Grimaldo legde de bal terug op de Zwitser Granit Xhaka, die direct vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied afvuurde: 1-0. De doelman had niet gerekend op deze poging en de bal daalde prachtig in het net.

Het was een levende beginfase en Mainz maakte twee minuten later meteen gelijk. Na een mooie aanval kopte Dominik Kohr fraai raak tegen de looprichting van keeper Lukas Hradecky in.

In het vervolg toonde de koploper zich wel dominanter en gevaarlijker. Maar tot een doelpunt kwam het vooralsnog niet.

Kaartenfestijn

Dat leidde tot frustraties bij Leverkusen. Zo kreeg Frimpong een gele kaart voor te fel protesteren. Succescoach Alonso uitte daarna ook zijn ongenoegen, te heftig volgens de scheidsrechter en ook de Spanjaard zag een gele kaart.

Na de rust werd het duel nog feller, met kaarten over en weer, maar Robert Andrich bracht Leverkusen uit het niets op voorsprong.

Bij zijn ogenschijnlijk onschadelijke schot van afstand recht op het doel liet doelman Robin Zentner de bal door zijn handen glippen. De Duitser slaagde er niet in deze nog voor de doellijn te pakken. Het werd 2-1 en zo bleef het ook.