Marko Arnautovic schreeuwt het uit na zijn treffer
NOS Voetbal

Arnautovic bezorgt Inter in eigen huis nipte zege op Atlético Madrid

Internazionale heeft in de achtste finales een zwaarbevochten zege geboekt op Atlético Madrid. In Milaan won de koploper van Italië met 1-0, dankzij een late treffer van Marko Arnautovic. De return is op 13 maart in Madrid.

Hoewel beide ploegen al decennia tot de elite van het Europese voetbal behoren, troffen Internazionale en Atlético Madrid elkaar pas één keer in Europees verband.

In 2010 ging Champions League-winnaar Inter met Wesley Sneijder in Monte Carlo met 2-0 ten onder tegen Europa League-winnaar Atlético. Een van de treffers werd gemaakt door José Antonio Reyes, die later door een auto-ongeluk om het leven kwam.

Speciaal duel voor Simeone

Anderhalf jaar later begon Diego Simeone als coach in Madrid. Hij drukte zijn stempel op de ploeg en maakte van Atlético een bijna onverslaanbare vechtmachine.

Oud-ploegmaten Diego Simeone en Simone Inzaghi troffen elkaar in de achtste finales van de Champions League.

Voor Simeone was de koppeling aan Inter speciaal: tussen 1997 en 1999 speelde hij voor de nerazzurri en hij won in die periode de UEFA Cup ten koste van Lazio.

Daarna verkaste hij naar Lazio, waar hij aan de zijde van Simone Inzaghi de Italiaanse dubbel veroverde. Vanavond troffen beiden elkaar, nu als rivaliserende coaches.

In de eerste helft, die voorafgegaan werd door een eerbetoon aan de overleden Duitse Inter-held Andreas Brehme, hielden beide coaches hun kaarten tegen de borst.

Stefan de Vrij in duel met Axel Witsel

In de tweede helft voerde Inter, met Arnautovic en later ook Denzel Dumfries als invaller, de druk op en de Italianen werden tien minuten voor tijd beloond. Lautaro Martínez knokte zich een weg door het hart van de Atlético-defensie, maar werd gestuit door doelman Jan Oblak.

De rebound viel echter in de voeten van Arnautovic en de oud-eredivisionist zorgde vanuit een moeilijke hoek alsnog voor opluchting. Inter won zo ook zijn negende wedstrijd in dit kalenderjaar (alle competities).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl