NOS Voetbal

Frenkie de Jong boos op Spaanse pers: 'Allemaal leugens, waarom schamen jullie je niet?'

Frenkie de Jong boos op Spaanse media: 'Jullie schrijven dingen die niet waar zijn'

Frenkie de Jong is doorgaans niet zo snel boos te krijgen. Maar dinsdagavond toonde de middenvelder van FC Barcelona dat bij hem een grens is bereikt. Hij deed zijn beklag over recente verhalen in Spaanse media.

"De laatste tijd ben ik een beetje geïrriteerd, een beetje boos over wat de pers schrijft. Er komen veel dingen naar buiten die niet waar zijn", zegt De Jong. "Ik kan het niet begrijpen. Ze zeggen dingen die niet waar zijn, die verzonnen zijn."

"Als iemand van de pers vindt dat ik slecht speel, dat maakt niet uit, want iedereen mag zijn mening hebben", gaat De Jong verder. "Maar de leugens... Dat moet veranderen. Je kunt geen dingen schrijven die niet waar zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat je je niet schaamt om dat te schrijven."

Frenkie de Jong (rechts) op de training

Bij de persconferentie werd de Nederlandse international gevraagd over zijn toekomst bij Barça. In Spaanse media verschenen onlangs verhalen over een aanstaand vertrek van De Jong. De club zou hem willen verkopen voor honderd miljoen euro.

Geen 40 miljoen salaris

De Jong heeft een contract tot medio 2026 en volgens Spaanse media twijfelt hij over contractverlenging. Barça zou het contract wel willen verlengen, maar alleen tegen een forse verlaging van het naar verluidt torenhoge salaris van De Jong.

"Je praat veel over mijn contract, over mijn salaris", zegt De Jong. "Het zijn een hoop nonsens en leugens. Je zegt dat ik ongeveer 40 miljoen euro per jaar verdien. Dat is heel ver verwijderd van de realiteit. Ze hebben een verhaal verzonnen. Het is niet waar..."

De Jong verwees de verhalen naar het rijk der fabelen en ziet voor zichzelf toekomst bij FC Barcelona, zoals hij onlangs ook al aangaf tegen de NOS. "Ik ben erg gelukkig bij Barça, het is de club van mijn dromen en ik hoop hier nog vele jaren te blijven spelen."

Kijk hieronder naar de discussie van afgelopen zondag in Studio Voetbal over de toekomst van Frenkie de Jong en naar het NOS-interview met Frenkie de Jong van eind vorig jaar:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl