NOS Voetbal

Xavi vertrekt na dit seizoen als trainer van FC Barcelona

Xavi na dit seizoen weg bij Barcelona: 'Club is toe aan verandering'

FC Barcelona moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Op de persconferentie na het verloren duel met Villarreal (3-5) vertelde huidig trainer Xavi dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Catalanen. De 44-jarige Xavi had nog een contract tot eind volgend seizoen.

"De spelers hebben een andere dynamiek en een nieuwe situatie nodig", lichtte de clubicoon zijn beslissing toe. "Ik denk dat het nodig is. Het is tijd voor verandering en om te vertrekken", aldus Xavi. "Ik heb er met het bestuur over gesproken vandaag en ik vertrek op 30 juni."

Barcelona werd eerder deze week uitgeschakeld in de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi en de competitienederlaag tegen Villarreal betekent dat de ploeg van Frenkie de Jong tien punten achterstand heeft op koploper Real Madrid.

Toen Ronald Koeman in november 2021 ontslagen werd als trainer, stelde Barcelona Xavi aan als zijn vervanger. Onder leiding van de succesvolle oud-speler werd Barcelona vorig seizoen kampioen en werd de Spaanse Super Cup veroverd.

In de Champions League sneuvelde Barça afgelopen seizoen in de groepsfase en in de daaropvolgende tussenronde voor een plek in de Europa League werd er verloren van Manchester United. Dit seizoen won Barcelona groep H van de Champions League en treft het volgende maand Napoli in de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl