NOS Sport

Verstappen rijdt op Silverstone eerste rondjes in nieuwe Formule 1-auto

Twee dagen voor de grote presentatie van de RB20 heeft Max Verstappen dinsdag al de eerste kilometers gemaakt in die nieuwe Formule 1-wagen. De drievoudig wereldkampioen reed de eerste rondjes op het circuit van Silverstone.

Op inmiddels weer verwijderde beelden die op X opdoken was te zien hoe Verstappen de nieuwe auto over het kletsnatte Britse circuit stuurt.

Beelden van Verstappens nieuwe auto werden al snel van X verwijderd

Red Bull gebruikte vandaag een van zijn twee zogenoemde filmdagen. Die zijn officieel bedoeld om promotioneel materiaal te schieten - zoals ook werd gedaan - maar teams gebruiken ze graag om een nieuwe auto voor het eerst te testen. Op zo'n filmdag mag een team maximaal 200 kilometer rijden.

Onderzoek naar Horner

De eerst glimp van de nieuwe auto kan rond Red Bull Racing ook voor een prettige afleiding zorgen. Het team van regerend wereldkampioen Verstappen werd vorige week in verlegenheid gebracht door een affaire rond teamleider Christian Horner. Er is een onderzoek ingesteld naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

Na de presentatie van de nieuwe auto volgen van 21 tot en met 23 februari in Bahrein de officiële testdagen van de Formule 1. Die testsessies zijn de enige mogelijkheid voor de tien teams om hun auto's voor de eerste grand prix klaar te stomen.

Het nieuwe seizoen start op zaterdag 2 maart in Bahrein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl