Jeremie Frimpong heeft de 3-0 gemaakt
NOS Voetbal

Titelkansen Leverkusen nemen toe: met scorende Frimpong wordt Bayern overklast

Supporters van Bayer Leverkusen mogen nu toch echt gaan dromen van de eerste landstitel in de geschiedenis. De ploeg van trainer Xabi Alonso overklaste naaste belager Bayern München in eigen huis en won het Bundesligaduel met 3-0.

Een van de goals werd gemaakt door Oranje-international Jeremie Frimpong. Met de 3-0 eindstand kwam Rekordmeister Bayern zelfs nog goed weg.

De voorsprong van koploper Leverkusen - dat nu al 31 duels ongeslagen is - op Bayern München is nu vijf punten.

Op de zeventiende competitiezege voor de ploeg van Alonso (ex-speler van Bayern) viel niks af te dingen. Bij de Beierse grootmacht moest Matthijs de Ligt achterin plaatsmaken voor de teruggekeerde Dayot Upamecano en Kim Min-jae.

Die Werkself, die vijf keer tweede werd in de Bundesliga, kwam op 1-0 via Josip Stanisic. De in München geboren Kroaat, die saillant genoeg van Bayern wordt gehuurd, schoot een voorzet van Robert Andrich - door de benen van Upamecano - bij de tweede paal binnen.

Uitblinker Alex Grimaldo, die ook in München al scoorde (2-2), rondde kort na rust een fraai passje van Nathan Tella af. Daarna mikte hij een hoekschop, al dan niet bewust, ook nog op de lat boven Manuel Neuer.

Alejandro Grimaldo

Na de 2-0 zakte Leverkusen wat achterover, liet het tandenloze Bayern rustig komen en werd gevaarlijk in de counter. Diep in de slotfase leverde dat nog twee reuzenkansen op voor invaller Jeremie Frimpong.

Eerst schoot de Oranje-international op de paal en daarna stuitte hij op Neuer, al had een treffer uit die tweede poging toch niet geteld vanwege buitenspel.

Zijn derde poging ging er wel in. Frimpong kreeg de bal op eigen helft, dribbelde een paar tegenstanders dol en schoot de bal knap vanuit een moeilijke hoek in het door Neuer verlaten doel.

Protesten

Op verschillende velden in het Duitse topvoetbal, waaronder vrijdagavond in Dortmund, werd deze week actie gevoerd door supporters tegen de toetreding van een investeerder in de DFL, de organisator van de twee hoogste divisies.

De steen des aanstoots is een plan van de DFL, waarbij een investeerder een miljard euro betaalt in ruil voor ongeveer acht procent van de inkomsten uit de marketingrechten, met een looptijd van 20 jaar.

De supporters vrezen dat hiermee "het unieke karakter van het Duitse voetbal overboord wordt gegooid". Ook de topper in Leverkusen begon met vertraging, nadat de fans tennisballen op het veld hadden gegooid.

Medewerkers van Bayer Leverkusen verwijderen de tientallen tennisballen van het veld.

Ook bij Union Berlin tegen VfL Wolfsburg lag de wedstrijd in de eerste helft bijna een half uur stil vanwege een tennisbalprotest. Zo kon het gebeuren dat Danilho Doekhi in de 70ste (!) minuut van de eerste helft matchwinner werd.

De voormalig Vitessenaar kopte een hoekschop hard tegen de touwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl