Nathan Tella (r) en Florian Wirtz (l)

Leverkusen blijft ongeslagen, De Ligt scoort fraai voor winnend Bayern

Bayer Leverkusen heeft in de Bundesliga een makkelijke overwinning geboekt bij SV Darmstadt: 0-2. De koploper kwam bij de hekkensluiter geen moment in de problemen en behield met de zestiende zege in twintig wedstrijden de ongeslagen status.

Nummer twee Bayern München had het lastiger tegen Borussia Mönchengladbach, maar mede door een fraaie goal van Matthijs de Ligt won de regerend kampioen met 3-1.

Stand Bundesliga

Beide doelpunten van Leverkusen werden gemaakt door Nathan Tella. De eerste goal van de Nigeriaan was met het hoofd op aangeven van Álex Grimaldo, de tweede was een van richting veranderde pegel na een pass van Florian Wirtz. Leverkusen koesterde de voorsprong, gaf weinig weg en raakte via Wirtz nog de lat.

Voor de vierde keer in de historie van de Bundesliga bleef een club ongeslagen in zijn eerste 20 duels in de Bundesliga, Het was voor het eerst dat dit gebeurde sinds het Bayern München van Pep Guardiola in 2013/2014. Jeremie Frimpong bleef vandaag de hele wedstrijd op de bank.

Bayern komt terug van achterstand

Tegen Gladbach, dat slechts één van zijn laatste zes duels met Bayern verloren had, moest Bayern een achterstand wegwerken. Leroy Sané kreeg binnen tien minuten twee grote kansen (lat, naast). Na een half uur werd een vrije trap van Harry Kane uit de kruising getikt en toen was het de beurt aan de bezoekers.

Matthijs de Ligt viert zijn goal

Binnen drie minuten kreeg Gladbach drie kansen, waarvan de derde raak was. Nico Elvedi scoorde.

Pal voor rust maakte Aleksandar Pavlovic gelijk op aangeven van Thomas Müller en Kane zorgde met zijn 24ste doelpunt van het seizoen voor de bevrijdende 2-1. Bij een hoge bal was Müller hinderlijk voor de keeper en de Engelsman kopte raak.

Uit een vrije trap van Sané kopte De Ligt in de 86ste minuut fraai binnen en daarmee stelde de Nederlandse verdediger de zege veilig.