Bayer Leverkusen viert feest
NOS Voetbal

Leverkusen blijft ook in beker winnen, via Stuttgart naar halve finales

Het droomseizoen van Bayer Leverkusen gaat ook in de DFB-Pokal verder. De koploper van de Bundesliga won in de kwartfinales met 3-2 van VfB Stuttgart en bleef zo voor de 30ste keer dit seizoen in alle competities ongeslagen. Jonathan Tah maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt.

De bezoekers zijn met de derde plaats in de competitie ook bezig aan een sterk seizoen en kwamen in Leverkusen met 1-0 voor. Waldemar Anton troefde na een corner Edmond Tapsoba af en kopte de bal in de verre hoek.

Tah voorkomt verlenging

Leverkusen, met Jeremie Frimpong in de basis, had lange tijd weinig in te brengen. Pas na rust ontbrandde het duel. Robert Andrich maakte met een schitterende lob gelijk, waarna Chris Führich even later met een droge knal voor de 1-2 tekende.

Jeremie Frimpong wordt onderuitgehaald door Hiroki Ito

Invaller Amine Adli, koud in het veld, schoot kort daarna de 2-2 onder keeper Alexander Nübel binnen. Een verlenging leek in de maak, maar uitblinker Florian Wirtz vond Tah en die kopte ongehinderd raak voor de ploeg van coach Xabi Alonso.

Fortuna Düsseldorf en 1. FC Kaiserslautern (allebei tweede niveau) zijn de andere halvefinalisten. 1. FC Saarbrücken (derde niveau) en Borussia Mönchengladbach (Bundesliga) strijden woensdag om de laatste plek bij de laatste vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl