RKC opent carnavalsweekend in stijl met zege op NEC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - NEC

Voor het vijfde jaar op rij speelde RKC Waalwijk in het carnavalsweekend in een speciaal tenue. Voor het tweede jaar op rij en voor de derde keer van de vijf konden de Brabanders ook een overwinning vieren: 2-0 tegen NEC.

De bezoekers kwamen nog in hosannastemming aan in Waalwijk, na het bereiken van de halve finales van de KNVB-beker ten koste van ADO en met 17 punten in de laatste 7 eredivisieduels, evenveel als Ajax en PSV. RKC pakte in deze periode juist de minste punten, slechts twee.

Zonder Kramer grijpt Min kans

De thuisploeg moest het vanwege blessures bovendien zonder aanvoerder Michiel Kramer en Mats Seuntjens doen. Uitgerekende de vervanger van Kramer, David Min, opende al snel de score. Na een indraaiende vrije trap van Aaron Meijers schoot hij in de 7de minuut binnen.

Na een overtreding van Philippe Sandler op Min kreeg RKC daarna ook nog een strafschop. Dario van den Buijs ging bij afwezigheid van Kramer achter de bal staan, maar NEC-keeper Jasper Cillessen dook de bal knap uit de hoek.

Cillessen juicht te vroeg

Het was een unicum, want nog nooit (17 keer eerder) had Cillessen in de eredivisie een strafschop gestopt. Helaas voor de doelman van NEC moest de penalty opnieuw worden genomen vanwege te vroeg inlopen. Daarna schoot Min wel overtuigend binnen voor zijn tweede goal.

Min vervangt concurrent én mentor Kramer en scoort twee keer: 'Kan veel van hem leren'

NEC liet zich na rust meer gelden, kreeg kansen, maar de aansluitingstreffer viel niet. Tjaronn Chery was er dichtbij, zijn vrije trap was nét te hoog. Etienne Vaessen voorkwam een goal van Koki Ogawa en Cillessen onderscheidde zich nog met een knappe reflex op een kopbal van Van den Buijs.

Hoewel het carnaval officieel zondag van start gaat, ging het in Waalwijk vrijdagavond al los. De ploeg won voor het eerst sinds 25 november (1-2 bij PEC). NEC leed de eerst nederlaag sinds de 1-2 thuis tegen Ajax begin december.