Twente-aanwinst Boadu bekroont debuut met snelle goal bij thuiszege op RKC

Bekijk de samenvatting van FC Twente - RKC Waalwijk

Myron Boadu heeft zaterdag dertig seconden nodig gehad om zijn terugkeer in de eredivisie te bekronen met een doelpunt. De spits maakte de tweede goal in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

De ploeg van trainer Joseph Oosting houdt door de zege aansluiting bij nummer twee Feyenoord, dat twee punten meer heeft en zondag de topper tegen nummer vier AZ speelt. RKC wacht nog steeds op de eerste overwinning sinds eind november.

Oosting zorgde voor ongeduld bij het thuispubliek door Boadu lange tijd op de bank te houden. In de 78ste minuut kwam de van AS Monaco gehuurde aanvaller na een tweede keer warmlopen onder luid gejuich dan eindelijk in het veld.

Een kleine dertig tellen later stond de enkelvoudig international al op het scorebord. Na een steekpass van Youri Regeer was hij eerder bij de bal dan RKC-doelman Etienne Vaessen, waarna hij in een leeg doel kon binnenschieten. Twee minuten later scoorde Younes Taha uit de rebound nadat Boadu op Vaessen was gestuit: 3-0.

Beluister hieronder de reactie van Myron Boadu na de wedstrijd:

Kon Boadu zich een beter debuut wensen bij Twente? 'Ik had er twee kunnen maken'

"De fans hebben me vandaag een meer dan warm welkom gegeven", vertelde Boadu na afloop. "Ik ben blij dat ik voor Twente heb gekozen en ik denk dat Twente ook blij is dat ze voor mij hebben gekozen."

Overtuiging

RKC was met overtuiging begonnen aan het duel en creëerde in de beginfase de beste kansen. Al in de tweede minuut waren de bezoekers dicht bij een doelpunt. Na een hoekschop kreeg Julian Lelieveld de bal op een meter van het doel voor zijn voeten, maar hij stuitte in de korte hoek op keeper Lars Unnerstall.

Diezelfde Unnerstall voorkwam een kwartier later opnieuw dat RKC op voorsprong kwam, nadat Denilho Cleonise een perfecte voorzet had afgeleverd op Chris Lokesa. Diens kopbal ging richting de hoek, maar eindigde in de handen van de doelman.

De hoge voorzetten leverden voor RKC niet het gewenste resultaat op, waarna de ploeg het op een andere manier probeerde. Mats Seuntjens werd tweemaal met een fraaie steekpass bereikt, maar de 31-jarige spits stuitte beide keren op een oplettende verdediging.

Les in efficiëntie

Vervolgens was het Twente dat in de twintigste minuut uit de eerste mogelijkheid scoorde. Ricky van Wolfswinkel schoot op aangeven van Michel Vlap de openingstreffer binnen. De VAR controleerde nog of Sem Steijn in aanloop naar het doelpunt buitenspel had gestaan, maar dat bleek niet het geval. Een les in efficiëntie van de thuisploeg.

Steijn dacht de voorsprong vlak voor rust te verdubbelen. Maar ditmaal oordeelde de VAR dat er wel sprake was geweest van buitenspel. Na een mislukte poging kwam de bal bij Michal Sadílek, die op het moment van spelen achter de achterlijn stond. Inderdaad, ook dan staat een speler buitenspel en dus ging er een streep door de treffer.

Michal Sadílek van FC Twente in duel met Denilho Cleonise van RKC

Twente kreeg vlak na rust binnen enkele minuten alsnog twee grote mogelijkheden op de 2-0. In de rebound kreeg Van Wolfswinkel de bal van dichtbij niet achter doelman Vaessen, die de spits vervolgens neerhaalde. Arbiter Sander van der Eijk wuifde de roep om een strafschop weg.

Twee minuten later lette Vaessen minder goed op. Met de bal aan de voet verslikte hij zich in Daan Rots, die met een lage voorzet Van Wolfswinkel vond. Opnieuw faalde de spits van dichtbij.

Zo bleef RKC lang zicht houden op een resultaat. Maar met de entree van Boadu kwam er een einde aan de hoop van de Waalwijkers.