Real overklast Barcelona in finale Supercup, hattrick Vinícius in Saudi-Arabië

De eerste slag tussen Real Madrid en FC Barcelona in 2024 is met duidelijke cijfers gewonnen door de Koninklijke. In de Saudische hoofdstad Riyad was Real in de finale van de Spaanse Supercup veel te sterk voor Barça: 4-1.

De Braziliaan Vinícius Júnior liet in de eerste helft een hattrick noteren.

El Clásico kende in het Al-Awwal Park, dat met een merendeel aan Real-fans witgekleurd was, een spectaculair begin. Al in de 7de minuut ontsnapte Vinícius Júnior na een pass van Jude Bellingham aan de buitenspelval, omspeelde de Braziliaan keeper Iñaki Peña en opende de score.

Strafschop

Twee minuten later verspeelde Sergi Roberto de bal, maar slaagde Rodrygo er niet in te profiteren. Barça, met een onopvallende Frenkie de Jong, wist zich geen raad en zag een minuut later weer Rodrygo door de defensie snijden, waarna Vinícius Júnior de bal bij de tweede paal over de doellijn gleed.

Vinícius Júnior gaat de strafschop nemen. teleurstelling bij Frenkie de Jong

Nadat Ferran Torres de lat had geraakt, volleerde Robert Lewandowski de aansluitingstreffer binnen voor Barcelona. De goal zorgde niet voor een kentering. Real bleef de betere partij, Barça had weinig in te brengen en een overtreding van Ronald Araújo op Vinícius Júnior leverde Real een strafschop op.

Vinícius schoot de strafschop in de 39ste minuut zelf binnen, een hattrick voor de Braziliaan.

Dertiende Supercup voor Real

Ook een driedubbele wissel van coach Xavi, met Fermin Lopez, Lamine Yamal en João Félix als invallers, bracht Barcelona geen soelaas. Rodrygo maakte er nog 4-1 van. Barça eindigde het duel met tien man door het tweede geel voor Araújo en de paal voorkwam een goal van Bellingham.

Het was een pijnlijke nederlaag voor regerend landskampioen Barcelona, dat in de Spaanse competitie met zeven punten achterstand ook al onderdoet voor Real. Voor de dertiende keer wint Real de Supercup, Barcelona heeft er één meer.