Lewandowski schiet Barcelona op voorsprong

Barcelona wint van Osasuna en treft Real Madrid in finale Supercup

Met Frenkie de Jong in de basis en kersverse aankoop Vitor Roque (40 miljoen) op de bank heeft Barcelona de halve finale van de Spaanse Supercup gewonnen in het Saudi-Arabische Riyad. Osasuna werd met 2-0 opzij gezet. Door de overwinning van Real Madrid tegen Atlético van gisteren, staat in de finale El Clásico op het programma.

De Spaanse Supercup wordt gespeeld met vier ploegen en om commerciële redenen afgewerkt in Saudi-Arabië. De finale wordt aanstaande zondag gespeeld in het Al-Awwal Stadium van Al-Nassr, de ploeg van Cristiano Ronaldo.

Goals vallen pas na rust

De tweede halve finale tussen de twee Spaanse teams begon tam. Barcelona had de overhand in balbezit, maar worstelde om echte kansen te creëren tegen het taaie Osasuna. De ploeg uit Pamplona verhinderde de Catalanen in hun spel met harde charges en overtredingen. De beste kans deed zich pas voor na een half uur, toen Robert Lewandowski vanuit een hoekschop naast kopte.

In het laatste deel van het eerste bedrijf creëerde Osasuna enkele gevaarlijke momenten via Ante Budimir en Jose Manuel Arnaiz. Tot overmaat van ramp moest Barcelona-aanvaller Raphinha het veld verlaten vanwege een blessure; hij werd vervangen door het tienertalent Lamine Yamal. Het bleef 0-0 in de teleurstellende eerste 45 minuten.

De Jong in een kopduel met Osasuna's Ante Budimir

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg onveranderd. Toch slaagde Lewandowski erin om de ban te breken in de 59ste minuut. De Poolse topspits benutte een slimme pass van Ilkay Gündogan en schoot de bal binnen voor de 1-0.

De ingevallen João Félix leek de voorsprong tien minuten later met een indrukwekkend afstandsschot te vergroten. De bal ging richting de kruising, maar doelman Sergio Herrera verrichtte een atletische redding. In het vervolg probeerde Osasuna de druk op te voeren, maar de nummer twaalf van La Liga slaagde er niet in om door te breken.

De invallers aan Barcelona-zijde zorgden uiteindelijk voor de beslissing. Na een prachtige actie van Félix, die de bal door de benen van zijn tegenstander sleepte, kon Yamal eenvoudig de 2-0 binnenschieten.