Real naar finale Supercup na doelpuntenfestijn tegen Atlético in Saudi-Arabië

De Madrileense derby in de halve finales van de Spaanse Supercup is gewonnen door Real Madrid. Het aantrekkelijke duel werd gespeeld in de Saudische hoofdstad Riyad. Na verlenging won de ploeg van Carlo Ancelotti met 5-3.

De Spaanse Supercup wordt gespeeld met vier ploegen en om commerciële redenen afgewerkt in Saudi-Arabië. In de andere halve finale speelt Barcelona tegen Osasuna, die wedstrijd is morgen en wordt ook in Riyad gespeeld.

Geen Depay

Memphis Depay zat bij Atlético niet bij de wedstrijdselectie, hij had pijntjes en kon niet spelen. De Oranje-international liet zich afgelopen weekend nog gelden in een bekerwedstrijd met twee goals.

Atlético scoorde al in de zevende minuut. Mario Hermoso rondde een voorzet van Antoine Griezmann met een harde kopbal goed af. Real zette dat een kwartiertje later weer recht. Antonio Rüdiger kopte een perfect aangesneden corner van Luka Modric keihard achter doelman Jan Oblak.

Rüdiger scoort

Na een half uur spelen kwam Real op voorsprong. Ferland Mendy werkte een voorzet van Daniel Carvajal op subtiele wijze binnen: 2-1. Mendy was niet de enige Fransman die fraai scoorde, zijn landgenoot Griezmann deed dat in de 37e minuut ook. Hij speelde zich knap vrij en schoot van de rand van het zestienmetergebied fraai langs Kepa Arrizabalaga: 2-2.

Het was een jubileumgoal voor Griezmann, want met 174 doelpunten voor Atlético is hij nu topscorer aller tijden van de club. Het bleef vervolgens kansen regenen. Rodrygo was heel dicht bij een nieuwe voorsprong voor Real, maar Oblak had de bal net voor de doellijn te pakken.

Zo doelpuntrijk als de eerste helft was, zo lastig bleek het in de tweede helft om te scoren. Tot twaalf minuten voor tijd. Uit een klutssituatie, waarbij Alvaro Morata tegen keeper Kepa aanliep, werkte Rüdiger de bal in zijn eigen goal: 3-2 voor Atlético.

Daarmee was de wedstrijd nog niet beslist. Real perste er een slotoffensief uit, wat al snel resulteerde in de 3-3. Nadat twee pogingen met kunst en vliegwerk uit het doel werden gehouden, knalde Carvajal binnen.

Verlenging

In de verlenging die volgde drong Real meer aan dan Atlético en dat resulteerde in de 115de minuut in de winnende goal. Via de voet van de onfortuinlijke verdediger Stefan Savić verdween een voorzet van Carvajal achter doelman Oblak.

In de extra tijd profiteerde Brahim Díaz als Oblak ver uit zijn eigen doel is. De spits pikte de bal op en tikte van ruime afstand binnen in een leeg doel: 5-3.