Dusan Tadic (Fenerbahce)
NOS Voetbal

Op laatste moment streep door Turkse Super Cup: ruzie tussen clubs en Saudische officials

De Turkse Super Cup-finale tussen Galatasaray en Fenerbahce in de Saudische hoofdstad Riyad, die gepland stond voor vrijdagavond, is op het allerlaatste geannuleerd vanwege onenigheid tussen de twee clubs en de Saudische autoriteiten. Dat meldt de Turkse zender NTV.

Volgens de tv-zender ontstond het conflict vanwege beweringen dat het Turkse volkslied niet zou worden gespeeld en dat Saudische functionarissen het dragen van T-shirts met de oprichter van modern Turkije, Mustafa Kemal Atatürk, door spelers voorafgaand aan de wedstrijd niet zouden toestaan.

Galatasaray en Fenerbahçe wilden zo het 100-jarige bestaan van de Turkse republiek vieren.

Nog druk overleg

Er wordt nog druk overleg gevoerd in de Saudische hoofdstad: de Turkse minister van Sport en de directies van Fenerbahçe en Galatasaray zijn in overleg over hoe en waar de Super Cup moet worden gespeeld.

Fans van beide clubs hadden liever gezien dat de Super Cup in Turkije was afgewerkt. Zij sluiten niet uit dat Turkije en Saudi-Arabië de politieke banden wilden versterken. Journalist Jamal Khashoggi werd vijf jaar geleden vermoord in de ambassade van Saudi-Arabië in Istanbul.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl