NOS Nieuws

Wekdienst 13/1: Grote zoekactie naar vermiste Yoran • Tweede dag EK shorttrack

Goedemorgen! Honderden mensen zoeken vandaag in Sleeuwijk mee naar de vermiste Yoran Krol en Taiwan gaat vandaag naar de stembus voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Verder staat er veel sport op het programma, met het EK waterpolo bij de vrouwen en de tweede dag van het EK shorttrack.

Eerst het weer: vandaag is het bewolkt met vooral in de noordelijke helft soms motregen. Bij een matige westenwind wordt het 3 tot 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Taiwan houdt parlements- en presidentsverkiezingen. De relatie met China is daarbij een van de belangrijkste thema's. China wil dat er een einde komt aan acht jaar durende regeerperiode van de China-kritische partij DPP. Die partij staat er volgens de peilingen het beste voor.
  • De grote zoekactie naar de vermiste Yoran Krol (16) gaat van start. Om 10.00 uur beginnen de eerste vrijwilligers in Sleeuwijk (Noord-Brabant) aan de zoekactie. De jongen wordt sinds 24 december vermist. Zijn fiets is teruggevonden.
  • Het is de tweede dag van het EK shorttrack in Polen, met onder meer de finale voor mannen en vrouwen op de 1500 en 500 meter. De finales zijn live te zijn op NPO 1 en NOS.nl vanaf 13.15 uur.
  • De Nederlandse waterpolovrouwen nemen het in de finale van het EK in Eindhoven op tegen Spanje. De wedstrijd is live te zien op NPO 3 en NOS.nl vanaf 20.30 uur.

Wat heb je gemist?

Het Amerikaanse leger heeft opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van Houthi-rebellen in Jemen. Het leger bevestigt de aanval op Jemen en zegt een radarlocatie te hebben bestookt. Daarmee wil het leger het vermogen van de Houthi-rebellen aantasten om schepen in de Rode Zee aan te vallen.

De aanvallen zijn van een kleinere schaal dan die van gisternacht. Toen werden meer dan dertig locaties bestookt in een gezamenlijke aanval van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Nederland, Canada, Bahrein en Australië steunden de aanval.

De Houthi-rebellen in Jemen, die worden gesteund door Iran, vallen al weken schepen in de Rode Zee aan die banden zouden hebben met Israël.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De Italiaan Alessio Galli en de Hongaarse Hanna Jakucs komen bij het kunstschaatsen al drie jaar samen uit voor Nederland. Ze zijn in die periode uitgegroeid tot het beste Nederlandse danspaar op het ijs.

Gisteren vielen ze op het EK kunstschaatsen vooral op door hun act. Op Another One Bites The Dust van Queen dansten de twee naar een 29ste plek. Galli toonde daarbij veel fysieke gelijkenis met zanger Freddie Mercury, inclusief kenmerkende snor:

Nederlands duo Jakucs en Galli ijsdanst op muziek Queen bij EK

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl