NOS Nieuws

Koninklijke winterfoto's, nu niet vanaf de piste maar voor het paleis

Met kerst voor de deur heeft de koninklijke familie vandaag geposeerd voor een serie winterfoto's. Dit keer niet in het Oostenrijkse Lech tijdens hun wintersportvakantie, maar bij paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane poseerden voor de grote kerstboom bij hun woonpaleis.

Ook hondje Mambo deed mee:

Winterfotosessie van koninklijk gezin samen met hondje Mambo

Voorheen werden de persfotosessies altijd op twee vaste momenten georganiseerd: aan het einde van de zomervakantie en tijdens de wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech. Maar vorig jaar werd met deze traditie gebroken.

De familie wil alleen nog poseren voor persfotografen als alle gezinsleden erbij kunnen zijn. Door onder meer studieverplichtingen van de prinsessen lukt het niet altijd om met hele hele gezin op vakantie te gaan.

Daarom dit jaar geen winterse kiekjes in de Oostenrijkse sneeuw, maar voor het paleis. De sessie duurde ruim een kwartier, waarna het koninklijke gezin de pers fijne feestdagen toewenste.

 • ANP
  Prinses Amalia (20), prinses Alexia (18), koningin Máxima (52), koning Willem-Alexander (56) en prinses Ariane (16)
 • ANP
  Poserend voor de kerstboom lacht het koninklijke gezin naar de camera's
 • ANP
  Koning Willem-Alexander samen met zijn dochter en troonopvolgster prinses Amalia
 • ANP
  Het koninklijke gezin met op de voorgrond prinses Alexia. Koningin Máxima houdt hondje Mambo vast.
 • ANP
  Koning Willem-Alexander houdt hondje Mambo vast, samen met koningin Máxima
 • ANP
  Het koninklijk gezin op de trappen voor paleis Huis ten Bosch

In juni ging het koninklijk gezin ook op de foto. Dat was bij een strandtent op het Zuiderstrand in Den Haag. Het hele gezin was aanwezig, ook toen met hondje Mambo. Na afloop van die sessie was er in tegenstelling tot vandaag wel ruimte voor het stellen van vragen.

Prinses Amalia en haar zus Alexia spraken zich toen voor het eerst in het openbaar uit over hun ervaringen met negatieve aandacht op sociale media. Ook vertelde Alexia dat ze "enorm trots" is op hoe haar zus omgaat met bedreigingen die maken dat ze zware beveiliging krijgt.

De woorden van Alexia leken de kroonprinses te emotioneren:

Zomerse fotosessie koninklijke familie op strand in Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl