ANP
NOS NieuwsAangepast

Koninklijke fotosessies niet langer op vaste momenten in zomer en winter

De traditionele fotosessies van de koninklijke familie zullen niet langer op twee vaste momenten in het jaar plaatsvinden. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst na berichtgeving van RTL Boulevard. Reden voor dit besluit is dat de familie alleen nog wil poseren voor persfotografen als alle gezinsleden erbij aanwezig kunnen zijn.

De fotosessies werden tot nu toe op twee vaste momenten in het jaar georganiseerd: aan het einde van de zomervakantie en tijdens de wintersportvakantie van het gezin in het Oostenrijkse Lech. Op de foto's staan traditiegetrouw alle leden van het koninklijk gezin: koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Maar dit jaar kan Alexia niet bij de fotoshoot in Lech aanwezig zijn, vanwege haar studie in Wales. Het koninklijk gezin heeft daarop besloten om de fotosessies niet meer op twee vaste momenten te doen, maar op andere momenten. Er zullen wel nog steeds twee keer per jaar persfoto's van het gezin worden gemaakt.

Vorig jaar is de fotosessie in Lech overigens ook geannuleerd: het koninklijk gezin kon vanwege de toen geldende coronaregels niet naar Oostenrijk reizen.

Bekijk hieronder de foto's die in 2011, 2013, 2016 en 2019 zijn gemaakt:

  • ANP
    De fotosessie in Lech in 2019, met prinses Beatrix
  • ANP
    2016, in de tuin van Landgoed de Horsten
  • ANP
  • ANP
    Lech in 2011

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl