Eva Drummond
NOS SportAangepast

Hockeysters krijgen vleugels na late treffer tegen Argentinië, ook mannen winnen

Zowel de Nederlandse hockeyvrouwen als de hockeymannen hebben hun tweede duel in de Pro League gewonnen van Argentinië. De vrouwen sleepten in de hitte van het Argentijnse Santiago del Estero pas in het laatste kwart de zege op hun aartsrivaal binnen: 1-4. De mannen wonnen probleemloos met 3-0.

De mannen herstelden zich daarmee van de 3-2 nederlaag tegen Groot-Brittannië in de eerste wedstrijd. Voor de vrouwen was het de tweede overwinning in twee duels in het nieuwe Pro League-seizoen.

Herhaling laatste grote finales

In een herhaling van de laatste olympische finale en de laatste WK-finale, allebei gewonnen door Nederland, namen de Argentijnse vrouwen de leiding. Maria Granatto opende in de 18de minuut uit een strafcorner de score.

Die 1-0 stand bleef lang staan, maar in de 50ste minuut was het uitgerekend Eva Drummond, na ruim een jaar terug bij Oranje, die uit een strafcorner voor de gelijkmaker zorgde. Die goal van Drummond, voorheen De Goede, gaf Nederland vleugels.

Nog drie goals in drie minuten

Via Felice Albers, Joosje Burg en Yibbi Jansen liep Oranje in de laatste drie minuten zelfs nog verder uit.

Donderdag begonnen de Nederlandse hockeysters de Pro League met een eclatante 8-0 monsterzege op Groot-Brittannië. De Argentijnse vrouwen speelden woensdag met 0-0 gelijk tegen de Britsen en namen de strafballen beter.

De mannen begonnen het nieuwe Pro League-seizoen deze week met een teleurstellende nederlaag tegen Groot-Brittannië. Tegen Argentinië herstelde de ploeg van Jeroen Delmée zich met een overtuigende zege.

Nederland, winnaar van de vorige editie, domineerde de wedstrijd aan de hand van Terrance Pieters. De speler van Kampong opende ook de score, door na goed voorwerk van Thierry Brinkman binnen te tikken.

Net na rust was het andersom: Pieters zette voor en Brinkman schoof de bal in het doel. Pas in het vierde kwart kreeg Nederland de eerste strafcorner, maar die werd niet goed gestopt. Uiteindelijk werd het nog wel 3-0 via een counter, die door Tijmen Reyenga werd afgerond.