Yibbi Jansen (archieffoto)
NOS Sport

Hockeysters behalen monsterzege bij start Pro League, mannen onderuit

De Nederlandse hockeysters kennen een hele goede start van de Pro League. Het team van bondscoach Paul van Ass behaalde in het Argentijnse Santiago del Estero een monsterzege op Groot-Britannie: 8-0. De mannen, die ook speelden tegen Groot-Brittannië, waren minder succesvol.

Hoewel het behoorlijk warm was in Argentinië, lieten de Nederlandse hockeysters er geen gras over groeien. Yibbi Jansen was belangrijk voor de Nederlandse ploeg met drie treffers. Twee daarvan maakte ze uit een strafcorner vroeg in de wedstrijd. Bij rust stond Oranje al op een 4-0 voorsprong, ook Freeke Moes en Pien Sanders scoorden.

Nederland, dat afgelopen zomer Europees kampioen werd, liet ook in het tweede bedrijf geen spaan heel van de Britse ploeg. Weer scoorden Moes en Jansen en debutante Fay van der Elst en Luna Fokke mochten ook nog een duit in het zakje doen.

De grote overwinning geeft het team van Van Ass vertrouwen op weg naar de Olympische Spelen in Parijs, waar de hockeysters graag wederom een gouden medaille willen halen.

Vrijdag is de tweede wedstrijd in de Pro League voor Nederland, dan speelt de ploeg tegen Argentinië.

De hockeymannen waren een stuk minder succesvol bij de start van de Pro League. In Argentinië werd, net zoals bij de vrouwen, gestart tegen Groot-Brittannië. Er werd met 3-2 verloren.

Het was al bijna vier maanden geleden dat het Nederlands team voor het laatst in actie kwam, dat was de gewonnen EK-finale tegen Engeland. Een goed vervolg aan die finale kwam er dus niet.

Achterstand herstellen

Nederland kwam fel uit de startblokken, maar zag de Britse ploeg de eerste treffer maken. Debutant Struan Walker uit Schotland schoot raak. Jorrit Croon trok de stand nog wel gelijk, maar voor vlak voor rust viel alsnog de 2-1.

Jip Janssen kon in de tweede helft de schade repareren voor Oranje, maar het was niet genoeg. Walker bekroonde zijn eerste interland met een tweede treffer en zorgde daarmee voor de winst voor Groot-Brittannië.

Ook voor de Nederlandse hockeymannen geldt dat zij vrijdag de tweede wedstrijd in de Pro League tegen Argentinië spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl