Femke Bol en Laurent Meuwly
NOS Sport

Atletiekcoach Meuwly, van onder anderen Bol, ontvangt internationale prijs

Coach Laurent Meuwly is door wereldatletiekbond World Athletics onderscheiden met een oeuvreprijs. De 49-jarige Zwitser reeg in 2023 de internationale successen aaneen als trainer van onder anderen Femke Bol en diverse Nederlandse estafetteteams.

Meuwly is in dienst van de Nederlandse atletiekunie als hoofd van de sprinters, hordelopers en estafetteteams. Bol won dit seizoen onder begeleiding van Meuwly onder meer goud op de 400 meter horden bij de WK in Boedapest en goud op de 400 meter sprint bij de EK indoor in Istanboel.

De trainer was ook verantwoordelijk voor het gouden WK-succes van de Nederlandse estafettevrouwen op de 4x400 meter, waarop Bol, Lieke Klaver, Eveline Saalberg en Cathelijn Peeters uitkwamen.

Bekijk hieronder het goud van Femke Bol en de estafettevrouwen bij de WK atletiek in Boedapest in augustus:

"Ik voel me echt vereerd om deze speciale prijs te ontvangen en ik draag hem op aan alle mensen die in deze dertig jaar met me hebben samengewerkt, me hebben bijgestaan en me hebben gesteund. En natuurlijk ook aan alle atleten met wie ik heb mogen werken", zei Meuwly. Hij kreeg de prijs uitgereikt uit handen van Bol tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika.

Meuwly koos al op 18-jarige leeftijd ervoor om als atletiekcoach aan de slag te gaan. Hij werkte eerder voor Zwitserse atletiekbond. Meuwly coacht momenteel ook nog de Zwitserse sprinter Ajla Del Ponte, die in 2021 nog goud won op de 60 meter sprint bij de EK indoor.

Bol zelf is door World Athletics genomineerd voor de prijs van wereldatlete van het jaar. Op maandag 11 december is de bekendmaking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl