NOS Sport

Bol met gouden medailles terug in Nederland: 'Appje van Bolt blijft bijzonder'

Bol geland op Schiphol: 'Wat een negen dagen zijn dit geweest'

Op zondagavond vloog Femke Bol richting de finish. Bijna 24 uur later vloog ze terug richting Nederland. De atlete veroverde in Boedapest met estafette-ploeggenoten Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters en Lieke Klaver op verrassende wijze de wereldtitel op de 4x400 meter. "Het was een moeilijke en ook mooie week", zegt Bol op luchthaven Schiphol.

Ze doelt op de moeizame start van de wereldkampioenschappen atletiek. Op de 4x400 meter gemengde estafette kwam ze ten val, waardoor de ploeg een medaille misliep. Daarna veroverde ze wel goud op de 400 meter horden.

Na de week met een gouden einde kreeg Bol veel reacties. Ook van Usain Bolt. De legendarische sprinter feliciteerde haar en zei met een knipoog dat hij ervan baalde dat Bol zijn landgenote vlak voor de eindstreep passeerde.

Hoewel Bol toegeeft dat ze op veel mensen niet kan reageren, heeft ze wél iets teruggestuurd naar de wereldster. "Usain Bolt blijft bijzonder. Dat is voor mij de grootste atleet aller tijden."

Femke Bol staat op Schiphol de pers te woord

In het vliegtuig naar Amsterdam kwam ze er niet aan toe om alle berichten te lezen. Ook herbeleefde ze de week niet. "Ik was eigenlijk best moe, dus ik heb veel geslapen..."

De vermoeidheid belemmerde Bol niet alleen in het vliegtuig om een feestje te vieren. Ook gisteravond was ze te moe om het laat te maken. "'We zijn wel even kort bij de sponsor ontvangen."

'Zit niet in mij'

Bol zegt dat ze vanochtend wel met haar ouders en haar vriend de afgelopen week heeft doorgenomen. Hun conclusie: "Een achtbaan. Zoals altijd. Het was niet de start die we verwacht hadden, maar ook zeker niet het einde", zegt Bol met een grote lach op haar gezicht.

"Ik begon met veel zelfvertrouwen aan het toernooi, daar moest ik aan vasthouden. Waarom zou ik na één slechte race denken 'Laat maar'? Dat zit niet in mij."

Bol: "Over een week is mijn volgende wedstrijd. Dat duurt wel even. Ik ga genieten en uitrusten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl